Actualitate

A recunoscut că a dat mită, a primit închisoare cu suspendare

Adriana Năstase

Dragos Botoroagă (foto) a fost adminis­tra­torul Consmin Petroșani în mo­mentul când s-a organizat Gala Bute. El a fost condamnat, alături de lotul „Udrea” la doi ani și șase luni de în­chi­soare cu suspendare pentru in­fracțiunea de dare de mită.

Doi ani de interdicții
Administratorul Consmin SA a fost acu­zat de procurori că a dat mită 300.000 de lei ca să-și primească la timp banii pe lucrările pe care societatea le avea în Petroșani. Pentru că a recu­nos­cut fap­ta, a primit închisoare cu suspendare. ”Condamnă pe inculpatul Botoroagă Dragoș Marius, administrator al SC Consmin SA, la data faptei, la o pe­deap­să de 2 ani și 6 luni închisoare cu sus­pendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei prin­ci­pa­le, a drep­turilor de a fi ales în auto­ri­tă­țile publice sau în funcții elective pu­blice și de a ocu­pa o funcție implicând exercițiul auto­rității de stat, pentru săvârșirea infrac­țiunii de dare de mită”. se arată în co­mu­ni­catul Direcției Națio­nale Anticorupție.
Dosarul „Gala Bute” Pe 21 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anti­corupţie au decis să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi ten­tativă la folosirea de documente ori de­claraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Potrivit rechizitoriului întoc­mit de procurori, Elena Udrea, în peri­oada în care era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al minis­te­rului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la repre­zen­tanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister. Sumele obţinute ar fi intrat fie nemijlocit în posesia Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patri­moniul unor persoane indicate de aceasta.
Udrea şi-ar fi exercitat atri­buţiile în mod nelegal şi i-ar fi deter­mi­nat şi pe alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de pu­bli­citate la Gala Bute, prejudiciind bugetul minis­terului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura