A pus umărul la calificarea la Euro 2012

Ciprian Marinuţ

Vlad Iancu (foto), portarul echipei Dava Deva, a fost component al lotului echipei naţionale de futsal a României, care a obţinut calificarea la Euro 2012, după turneul disputat în week-end la Târgu Mureş.

Un meci titular, două accidentat
Deveanul Iancu, singurul jucător din liga secundă prezent în lotul tricolor, a fost titular în meciul de debut al naţionalei, pierdut de România, scor 5-6, cu Slovacia. Din păcate, „Gogu” s-a accidentat şi a rămas doar pe banca de rezerve la meciurile câştigate cu Norvegia şi Cehia, în umbra lui Klein, fost şi el la FC CIP Deva. De altfel, vechea gardă a multiplei campioane FC CIP Deva a format şi acum „scheletul” de opt jucători din 12 al echipei naţionale. „Am început ca titular, însă apoi, mi-a recidivat o accidentare mai veche şi am rămas pe banca de rezerve. Oricum, atmosfera a fost fantastică, iar băieţii au reuşit să se califice, pentru că au crezut în şansa lor până la capăt. Revederea cu foştii colegi de la FC CIP a fost emoţionantă şi ne-am simţit iar uniţi, ca pe vremea când eram o familie la Deva”, a spus Vlad Iancu.
Calificare la mustaţă
După eşecul din prima zi cu Slovacia 5-6 (1-5), tricolorii s-au trezit şi au învins Norvegia, scor 3-1 (1-0) şi Cehia, scor 1-0 (0-0). Unicul gol al partidei cu cehii a fost marcat de Cosmin Gherman, fost şi el la FC CIP Deva. Cehia, România şi Slovacia au acumulat câte şase puncte, la finalul turneului de la Tg. Mureş, iar tricolorii şi cehii s-au calificat la turneul final al Campionatului European Croaţia 2012, graţie rezultatelor directe. La egalitate de puncte, criteriul de departajare a fost golaverajul din meciurile între primele trei clasate, Cehia având 5-4, România 6-6 şi Slovacia 9-10.
Lotul folosit de selecţionerul Sito Rivera a fost următorul: Klein, Vlad Iancu, Moldovanu-portari; Fl. Matei,  Dobre, Lupu, Gherman, R. Radu, M. Zoltan, E. Răducu, Şotârcă, Al-Ioani, M. Stoica şi Şafar.
Celelalte 10 echipe naţionale calificate la turneul final sunt: Spania, Azerbaijan, Rusia, Serbia, Portugalia, Cehia, Ucraina, Turcia, Italia şi Slovenia. A 12-a calificată este selecţionata ţării gazdă, Croaţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.