Actualitate

A primit șase condamnări și tot nu s-a cumințit

Maximilian Gânju

Un tânăr din municipiul Brad a comis șase infracțiuni, de la conducere fără permis și sub influența băuturilor alco­o­lice și până la tentativă de furt, dis­tru­gere ori amenințare. Judecătorii au fost indulgenți și i-au dat pedepse cu sus­pendare, numai că lucrul acesta pare să-l fi ”încurajat” să comită alte fărăde­legi. Acum este judecat pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Scandal la bar
Bărbatul de 26 de ani a încercat, alături de alți trei complici, să fure un motor electric al unui utilaj folosit la o carieră de piatră, dar a fost prins de proprietar și imobilizat. Complicii au reușit să fugă și să se ascundă în niște tufe din apropierea carierei, dar au fost prinși și ei de polițiști. Toți s-au ales cu dosare penale pentru furt și tentativă de furt, cercetarea efectuându-se cu suspecții în libertate lucru ce i-a permis tânărului să recidiveze. Astfel, a provocat un scandal la un bar din comuna Crișcior, și a amenințat-o cu moartea pe barmaniță cât și pe pro­prie­tarul barului. ”Comportamentul violent, agre­siv și vulgar al numitului a avut loc în prezența altor persoane care se aflau la mo­mentul respectiv în interiorul barului, cărora le-a creat o stare de temere”, se arată în sesizare. Și în acest caz s-a ales cu dosar penal.

Șirul infracțiunilor a continuat
Marius Radu a urcat la volanul unui auto­turism deși nu avea permis și a provocat un accident rutier. În plus era și băut au des­coperit polițiștii. „După producerea acci­dentului, inculpatul l-a sunat pe fratele său, care era și proprietarul autoturismului, căruia i-a spus că a condus autoturismul și a făcut accident, dar în același timp i-a cerut să declare cum că el ar fi condus, însă acesta nu a fost de acord. Trimis în judecată, tânărul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Brad la șase pedepse cuprinse între 3 luni și un an de închisoare. După conto­pirea lor a rezultat pedeapsa finală de 1 an și 9 luni cu suspendare, dar și obligarea sa de a presta 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Brad ori cea din Crișcior. Deși se află sub termenul de supraveghere, bărbatul a mai comis o nouă infracțiune și este judecat acum pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.