A picat şi Blaga. Dar rămân Băsescu şi Boc!

29 septembrie 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Editorial

Aşadar, a plecat din Guvernul Boc şi Vasile Blaga, puternicul titular al portofoliului Administraţiei şi Internelor. Ministrul şi-a dat demisia de onoare, în urma garagaţei făcută de subordonaţii săi în faţa Palatului Cotroceni.
Pe seama acestei demisii, circulă deja tot felul de zvonuri. Cică omul a făcut-o, deoarece n-a vrut să-i destituie – sau să-i oblige să demisioneze – pe principalii săi subordonaţi, şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi de la serviciul de protecţie internă al ministerului. Pe de altă parte, se afirmă că demisia ministrului Blaga a survenit în urma presiunilor făcute de preşedinte, care de mai multă vreme vroia să-l scoată din guvern, iar acum, a prins momentul potrivit. Nu ştiu care este adevărul, poate o fi pe undeva pe la mijloc, dar părerea mea este că, în urma întâmplării de la Cotroceni, era cât se poate de normal ca ministrul Blaga să-şi dea demisia. Aşa se procedează în orice ţară democratică şi civilizată.
Am fost un susţinător al preşedintelui Băsescu, ca atâţia alţi români. Am scris nu o dată editoriale pro-Băsescu, am primit chiar şi mulţumiri (în scris, nu doar verbale) de la dânsul, în urma unui asemenea comentariu, pe vremea când era ministru al Transporturilor şi doar vicepreşedinte al Partidul Democrat. Astăzi, nu mă mai număr printre susţinătorii săi, din motive pe care nu este momentul să le arăt acum. Nu sunt un susţinător al preşedintelui Băsescu, dar trebuie să recunosc că de această dată, şeful statului a avut dreptate. Trec peste faptul că deplasarea celor câteva mii de poliţişti din diferitele structuri ale MAI la Palatul Cotroceni a fost ilegală. Înţeleg, deplin nemulţumirea şi supărarea poliţiştilor, care s-au văzut cu salariile ciuntite şi cu alte drepturi anulate. Dar nu pot să înţeleg, nu pot să accept lucrurile care s-au întâmplat acolo, scandările triviale, pe care nu le mai amintesc, deoarece cu siguranţă le ştiu deja toţi cei care citesc aceste rânduri. De fapt, ca s-o spun pe aia dreaptă, poliţiştii care au manifestat la Cotroceni s-au comportat ca nişte infractori, nu ca nişte oameni ai legii. Iar replica preşedintelui a fost pe măsură, dovedind atât prin duritatea reacţiei la adresa poliţiştilor manifestanţi, cât şi pe presiunea pusă pe ministrul Blaga, că – asta, ca să răspund şi la întrebarea din titlul precedentului meu editorial – Traian Băsescu mai are încă destul „sânge în trotinetă”.
Aşa stând lucrurile, fiindcă tot se bate monedă pe răsturnarea Guvernului Boc prin moţiune de cenzură şi, în ultimul timp, şi pe suspendarea preşedintelui, părerea mea este că actuala opoziţie social-democrată şi liberală n-are nici o şansă să-l dea jos nici măcar pe actualul premier, darmite pe Traian Băsescu. Ar fi bine să mă înşel, însă, după cum merg lucrurile cu politichia autohtonă, atât Emil Boc (dacă nu cumva se hotărăşte marinarul să-l sacrifice), cât şi Traian Băsescu îşi vor duce mandatele până la capăt.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. sever mateuca spune:

  imi vine tare greu sa o recunosc pentru ca am fost, sunt si voi fi subiectiv in ce te priveste dar uite ca recunosc, ai dreptate in acest editorial. o incalcare de lege este nepotrivita oricand si din partea oricui dar cand o fac politistii, procurorii si judecatorii este groaznic.cazul nostru se refera acum la politisti. oricum ma bucur ca ai evoluat de la articolele despre presedintii de c.a.p. care erau toate sabloane. e bine mai lepi, daca scrii obiectiv mai scrie daca nu…taci.

 2. razvi spune:

  Lasa Lepi…bine ca e Molot unde e…ce te f..te pe tine grija de Blaga?

 3. Daniel Lacatus spune:

  Dacă astăzi accepţi praful în ochi mâine va trebui să accepţi pumnul în gură. În 22 de ani am învăţat să mă feresc de cei care au mai multe feţe, dar niciun obraz, personaje de genul celor din PDL şi PSD.
  Ce am remarcat la Traian Basescu este că de când e preşedinte caută ţapi ispăşitori pentru caprele sale (Udrea&compania). Inca o dovadă în plus ca unii oameni suspusi…rămân tot josnici.

  Nu-mi pot explica simpatia atâtor lideri PDL din provincie pentru Traian Băsescu după ce a denigrat jurnalişti şi a insultat sinistraţi. Se vede treaba că şi în provincie se pot face greşeli capitale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Au jefuit barul în care au băut

Doi tineri, unul din municipiul Vulcan şi celălalt din Uricani, au furat banii din încasări, din casieria localului în care...

„Jucătorii îşi vor plăti singuri amenzile”

Preşedintele clubului CS Vulcan, Neluţu Pantelimon, a declarat că jucătorii îşi vor plăti amenzile din propriul buzunar, întrucât Consiliul Local...

Premiere cu cântec la popice

Componenţii echipei de popice a clubului Inter Petrila au fost premiaţi de autorităţile locale cu câte 1.000 de lei impozabil,...

Închide