Actualitate

A luat credite în numele altor persoane

Percheziții ale polițiștilor Serviciu­lui de Investigare a Criminalității Eco­nomice Hunedoara și măsuri preventive dispuse într-un dosar pe­nal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind iden­ti­ta­tea și fals în înscrisuri sub sem­nă­tură privată.

De la instituții nebancare
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în două co­mune din zona orașului Hațeg.
Este vorba de infracțiuni de înșe­lă­ciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu încheierea unor contracte de credit (de consum) cu instituții fi­nan­ciare nebancare, prin folosirea, fără drept, a datelor de identitate ale altei persoane, la contractarea online a creditelor, transmite IPJ Hunedoara.
Polițiștii au stabilit că cel bănuit de comiterea faptelor ar fi contractat on­line credite de consum la mai mul­te instituții financiare nebancare, ce ar fi fost induse în eroare în urma acor­dării creditelor, prin folosirea de către băr­bat a actului de identitate și foto­gra­fi­i­lor altei persoane, pe nu­me­le căreia ar fi contractat creditele, su­mele de bani, fiind virate în contul băr­batului, de unde acesta le-ar fi re­tras, în numerar. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura