A intrat singur în mâinile tâlharilor

19 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

S-a cinstit bine şi a vrut să arate cât este de avut. A scos un teanc de bani în faţa în faţa amicilor de pahar, unul dintre ei condamnat pentru infracţiuni grave, fără a se gândi că este victimă sigură.
Bărbatul din municipiul Petroşani a rămas fără 4800 de lei şi a avut nevoie de aproape două săptămâni de îngrijiri medicale după bătaia primită de la tâlhari. Potrivit anchetei, individul a băut bine la un bar din municipiu cu cei doi suspecţi şi a continuat petrecerea acasă la o cunoştinţă a suspecţilor. S-au cins­tit bine şi pentru că au rămas fără băutură şi ţigări, victima a scos din buzunarul de la pan­ta­loni un teanc de bani şi i-a pus pe masă, după care, din teanc, a scos o bancnotă de 100 lei pe care a dat-o unuia dintre suspecţi pentru a merge să facă aprovizionarea la un magazin. Ameţit bine de alcool, bărbatul a plecat acasă, iar tovarăşii lui de pahar s-au înţeles să-l jefuiască.
„Inculpaţii au însoţit pe persoana vătămată şi, după ce au coborât o parte din scări, la un etaj inferior, au lovit-o şi i-au luat suma de 4800 lei pe care acesta o avea asupra sa, abandonând pe cel agresat pe scări”, se arată în rechizitoriu. Autorii, Constantin Baltă şi Cătălin Dumitru, au fost acuzaţi de tâlhărie calificată şi condamnaţi de magistraţii din Petroşani. În timp ce Dumitru a primit o pe­deapsă cu suspendare, celălalt infractor va sta după gratii peste 3 ani. Judecătorul a reţinut că Baltă a fost condamnat în Franţa pentru trafic de fiinţe umane, constrângere, violenţă ori proxenetism agravat. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sancţiuni de peste 3000 de lei

Alţi 13 hunedoreni au fost prinşi luni că încălcau măsurile impuse de lege în pan­demie, toţi fiind sancţionaţi contra­ven­ţional. „În...

Respiră aerul libertăţii

Nu vor fi chiar pe deplin liberi, însă cel puţin au scăpat de celula de arest. Este vorba de cei...

Sentinţă mărită în cazul criminalului din parcul Catedralei Mitropolitane

Individul din municipiul Lupeni a fost condamnat în primă instanţă la 25 de ani de închisoare. Şi-a urmărit, terorizat şi...

Închide