A intrat singur în mâinile tâlharilor

S-a cinstit bine şi a vrut să arate cât este de avut. A scos un teanc de bani în faţa în faţa amicilor de pahar, unul dintre ei condamnat pentru infracţiuni grave, fără a se gândi că este victimă sigură.
Bărbatul din municipiul Petroşani a rămas fără 4800 de lei şi a avut nevoie de aproape două săptămâni de îngrijiri medicale după bătaia primită de la tâlhari. Potrivit anchetei, individul a băut bine la un bar din municipiu cu cei doi suspecţi şi a continuat petrecerea acasă la o cunoştinţă a suspecţilor. S-au cins­tit bine şi pentru că au rămas fără băutură şi ţigări, victima a scos din buzunarul de la pan­ta­loni un teanc de bani şi i-a pus pe masă, după care, din teanc, a scos o bancnotă de 100 lei pe care a dat-o unuia dintre suspecţi pentru a merge să facă aprovizionarea la un magazin. Ameţit bine de alcool, bărbatul a plecat acasă, iar tovarăşii lui de pahar s-au înţeles să-l jefuiască.
„Inculpaţii au însoţit pe persoana vătămată şi, după ce au coborât o parte din scări, la un etaj inferior, au lovit-o şi i-au luat suma de 4800 lei pe care acesta o avea asupra sa, abandonând pe cel agresat pe scări”, se arată în rechizitoriu. Autorii, Constantin Baltă şi Cătălin Dumitru, au fost acuzaţi de tâlhărie calificată şi condamnaţi de magistraţii din Petroşani. În timp ce Dumitru a primit o pe­deapsă cu suspendare, celălalt infractor va sta după gratii peste 3 ani. Judecătorul a reţinut că Baltă a fost condamnat în Franţa pentru trafic de fiinţe umane, constrângere, violenţă ori proxenetism agravat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare