A început judecata poliţistei acuzată de luare de mită

Poliţista a fost prinsă în flagrant când lua mită de la un samsar de maşini, pentru a urgenta înmatricularea autove­hi­culului, au susţinut ofiţerii DGA.
Adina-Artimizia Andrei a fost trimisă în judecată la Tri­bunalul Hunedoara pentru luare de mită. Angajata Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatriculări Hunedoara a invocat ex­cep­ţia neregularităţii actului de sesizare, acţiune res­pinsă de ma­gis­traţi. La primul termen de judecată, poli­ţista învinuită de luare de mită în formă continuată (26 acte ma­teriale), fals în de­claraţii în formă continuată (3 acte mate­riale) şi înşelăciune în formă continuată, a cerut termen să-şi poată pregăti apărarea.
Potrivit anchetatorilor, agentul de poliţie a fost monitorizat de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Ser­viciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, monitorizare care s-a derulat pe parcursul a aproape zece luni, poliţista fiind reţinută în martie 2019. ”Din cercetări a rezultat că agentul de poliţie a primit, în perioada decembrie 2018-martie 2019, în legătura cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării auto­turismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare şi de eliberare numere de înmatriculare”, se arăta în comu­ni­catul DGA.
În cazul în care va fi găsită vinovată, Adina Andrei riscă o pedeapsă cu închisoarea. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare