A fost ,,Noaptea Bibliotecilor”

Iubitorii de carte din judeţ au putut să se bucure, peste week-end, de cea de-a doua ediţie a „Nopţii Bibliotecilor”. Cărţi vechi, filme de aventură şi materiale de presă de altădată, toate acestea au fost puse la dispoziţia vizitatorilor de către reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu” Hunedoara – Deva.

Evenimentul din acest an a avut parte de momente muzicale susţinute de Cvartetul „Cuore“ al Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă“ din Deva, un concert de muzică medievală semnat de Grupul „Huniadi Cantores“, un recital al Corului „Arlechino“, dar mai ales, un amplu tur de prezentare a Bibliotecii, ce a implicat inclusiv cunoaşterea exemplarelor de carte veche, sub genericul „Comori de carte veche” şi a „Ziarelor şi revistelor de odinioară” aflate în patrimoniul unităţii. De asemenea, cei prezenţi au putut viziona până în zori, pe un ecran aflat în curtea instituţiei culturale, filme de bună calitate, într-o reuşită „Serată a filmului de aventură”, ecranizările fiind selectate dintre documentele audio – video ale Secţiei de Artă şi Carte Franceză.
„Ca un element de culoare, trebuie să menţionăm faptul că acei abonaţi care au depăşit termenul de restituire a cărţilor au beneficiat de clemenţă, în aşa fel încât cei aflaţi în întârziere au profitat de «Noaptea iertării» şi nu au fost penalizaţi pentru întârziere. Mulţumim tuturor celor care au ales să fie alături de noi”, a precizat Sebastian Bara (foto), managerul Bibliotecii Judeţene. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare