A fost inaugurat Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Brad

8 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban04-brad-1

În prezenţa unor oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, ai UPU Timişoara, antreprenori şi cadre medicale, luni, a fost inaugurat noul spaţiu modernizat şi extins al Compartimentului de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Brad.
“Această investiţie a însemnat o extindere cu 100 de metri pătraţi a spaţiului alocat Urgenţei, precum şi diverse lucrări de reabilitare interioară (înlocuire uşi, montare tarchet etc.), reamenajare şi recompartimentare. Suma aferentă s-a ridicat la aproximativ 700.000 de lei, municipalitatea participând cu 10 procente, iar 90 de procente fiind asigurate de Ministerul Sănătăţii. Cât priveşte cea de-a doua latură investiţională ce vizează dotarea cu aparatură a CPU (monitoare, tărgi de urgenţă, defibrilator), a secţiei Ginecologie (Eco Doppler color, laparoscop şi ecograf) şi Cardiologie (Eco Doppler color şi aparate pentru testarea pacienţilor la efort), investiţia se ridică la 800.000 de lei, raportarea asigurării finanţării făcându-se la fel ca şi în cazul lucrărilor la corpul de clădire, adică primăria având o cotă de participare de 10 procente. Deja, municipalitatea a asigurat suma aferentă celor 10 procente, pentru aparatura din Urgenţă”, a precizat Ioan Cobori, managerul Spitalului Municipal Brad. Mai trebuie specificat faptul că pentru cel de-al doilea segment de finanţare, managerul instituţiei medicale brădene a solicitat continuarea sprijinului oferit de Ministerul Sănătăţii pentru aparatura medicală de care unitatea sanitară are nevoie, în ideea în care rectificarea bugetară poate va fi mai darnică la final de an.
“Proiectul de modernizare şi extindere a Compartimentului de Primiri Urgenţe a constituit o necesitate, în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor şi totodată, un alt obiectiv al administraţiei publice locale, despre care putem afirma că a fost atins. Ne mai dorim ca pe viitor, în limita alocărilor bugetare, să putem demara noi investiţii strict necesare unei bune funcţionări a unităţii sanitare”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
After-School pentru elevii din Lupeni

În cursul acestui an, în municipiul Lupeni a început să funcţioneze Asociaţia Armonia Resource Center, fondatorul şi preşedintele entităţii fiind...

Doar 60 la sută din locuitorii comunei Răchitova şi-au achitat dările la primărie

Pe ultima sută de metri din an, primarii încep să coboare biciul din cui. Nu de altceva, dar procentajul celor...

De veghe la cazan

Prin aşezările hunedorene, în această ultimă lună de toamnă calendaristică, preocuparea de căpătâi a multor bărbaţi este statul pe lângă...

Închide