A fost distracţie mare la Gurasada

27 iulie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena ŞerbanDSC_0322

Vineri şi sâmbătă, la Gurasada Park, a avut loc cea de-a patra ediţie a evenimentului ROUTE68 SUMMERFEST, care a adunat şi în acest an, câteva mii de participanţi. De asemenea, tot în acest final de săptămână s-au desfăşurat şi manifestările reunite sub genericul „Zilele Comunei Gurasada”, aflate la ediţia cu numărul XIII. La eveniment au luat parte directori de instituţii deconcentrate, parlamentari şi o serie de invitaţi din sfera publico-administrativă.
Muzică din toate părţile
Gurasada Park, fostă unitate militară şi depozit de muniţie din perioada interbelică, actualmente bază de agrement şi locaţie de evenimente, a fost un adevărat pol al muzicii, în weekendul proaspăt încheiat. Pe scena de aici au urcat artişti ca cei de la Zdob şi Zdub, Cargo, Viţa de Vie, Alternosfera, Robin & the Backstabbers, Gojira & Planet H, Blazzaj, Bucovina, Implant Pentru Refuz, Infected Rain etc. Mai trebuie amintit că Brand New Stage Competition a fost creată în 2012 din dorinţa de a oferi o şansă de lansare tinerilor artişti aflaţi la început de drum. Astfel, în ediţia curentă, şase trupe debutante au susţinut câte un recital live, primele clasate câştigând un cec în valoare de 500 euro şi invitaţia de a concerta pe Main Stage, în cadrul evenimentului din 2015. Pe lângă muzică din plin, cea de-a doua zi de festival a însemnat un maraton de ciclism, care a adunat la start câteva sute de sportivi amatori şi profesionişti, recompensaţi cu 68 de premii.
Nume mari ale folclorului românesc
Duminică, atenţia s-a mutat către centrul Gurasadei, mai precis în parc, acolo unde s-a desfăşurat ediţia a XIII-a a Zilelor Comunei. Aceasta a adus un campionat de fotbal la care au participat şase echipe, două din comunele vecine Zam şi Burjuc, iar patru din satele comunei Gurasada. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, prima etapă fiind eliminatorie. Învingătorii ediţiei au fost cei din Gurasada, care au câştigat cu scorul de 2-0 finala cu reprezentativa comunei Zam. Câştigătorii şi finaliştii au fost răplătiţi cu diplome, cupe şi plachete.
După premiere, a urmat un spectacol susţinut de renumiţi interpreţi ai muzicii populare româneşti, dintre care îi amintim pe Robert Târnăveanu, Mirela Petrean, Stana Stepănescu, Nineta Popa, Felicia Stoian, Florin Boita, Dumitru Teleagă, Bogdan Toma, Ana Gabor, Lenuţa Ungureanu, Ansamblul Folcloric Pădureanca din Deva şi mulţi alţii.
„Vreau să le transmit mii de mulţumiri tuturor celor care ne-au călcat pragul. Sperăm ca acest festival să pună bazele unei promovări solide a zonei noastre şi de asemenea, sper ca Zilele Comunei să dăinuie peste ani, fiind deja un eveniment tradiţional. Să fim sănătoşi şi să ne putem bucura şi la anul ce vine. Sper, din tot sufletul, că lumea s-a simţit bine. Am văzut nu doar consăteni, fii ai satului, ci şi hunedoreni veniţi de prin diverse colţuri ale judeţului, iar acest lucru mă bucură foarte mult”, a declarat Silviu Nan, primarul comunei Gurasada.
De toate pentru toţi
Trebuie menţionat că aşa cum e obiceiul, a curs bere rece din belşug, răcoritoarele au fost la mare căutare, iar lumea s-a putut bucura de tradiţionala mâncare românească. Cu toate că vremea a vrut să-şi facă de cap, petrecăreţii nu s-au speriat uşor. Unii au cântat alături de invitaţi, iar alţii, mai curajoşi din fire, au încins jocul. Copiii au putut admira o inedită expoziţie de reptile, iar turtele dulci, vata de zahăr şi porumbul fiert i-au cucerit, din prima. Cert este că nimeni nu a plecat cu mâna goală de aici, suvenirurile putând fi cumpărate la orice pas.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Staţiunea Straja a rămas fără electricitate

Datoriile de aproape jumătate de milion de lei au lăsat staţiunea din vestul Văii Jiului fără energie electrică.

Amenzi numeroase pentru taximetriştii din Deva

În urma unor verificări făcute în rândul taximetriştilor de către poliţiştii Biroului Rutier Deva, împreună cu reprezentanţi din cadrul Primăriei...

Un microbuz a luat foc în Autogara Deva

Duminică dimineaţa, în jurul orelor 04.00, un microbuz parcat în zona special amenajată de la Autogara din Deva a luat...

Închide