EvenimentFlash

A fost destructuratã o reţea de infractori pe Internet

 

hacker3

Sorina Popa

Şase persoane, trei din Lupeni, două din Drăgăşani şi una din Rm. Vâlcea, au fost descoperite de poliţiştii de la Crimă Organizată Hunedoara, că de ani de zile înşelau cetăţeni străini, prin intermediul Internetului, promiţându-le că le vând diferite bunuri. Grupul celor şase este acuzat de infracţiuni informatice şi spălare de bani. 

Operau pe portalul eBay
Capii reţelei, fraţii C.V.Z. şi M.V.Z, primul domiciliat în Lupeni, iar al doilea în Drăgăşani, au postat anunţuri privind vânzarea de diferite bunuri pe reţeaua de Internet, mai exact, pe portalul eBay, accesând fără drept şi modificând conturile de acces la acest portal ale altor utilizatori. Potrivit ofiţerilor de la Crimă Organizată, cei doi fraţi erau contactaţi de potenţialii cumpărători din străinătate, cu care în general ţineau legătura pe e-mail, folosind datele personale ale celorlalţi membri ai grupului. Ulterior, cetăţenii străini trimiteau diverse sume de bani prin serviciile de transfer, pe numele celor şase. Infractorii au demarat operaţiunile respective încă din anul 2005, până acum, reuşind să înşele peste 400 de persoane, din Europa, Australia şi America de Nord (n.r.- nici un cetăţean român nu a fost înşelat de acest grup), obţinând peste 100.000 de euro din această afacere ilegală. Capii reţelei riscă până la 15 ani de închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Cereau avans de 50 la sută
Anchetatorii susţin că infractorii dădeau impresia că sunt din altă ţară, nu din România. Ei dădeau anunţuri pe Internet, prin care spuneau că vând în special obiecte nu foarte scumpe, telefoane mobile, laptopuri şi chiar tobe şi cereau cumpărătorilor un avans de 50 la sută. În urma acţiunii prin care cei şase au fost prinşi, ofiţerii de la Crimă Organizată au ridicat de la ei peste 300 de CD-uri cu programe informatice folosite de către aceştia, printre care şi programe cu ajutorul cărora se  ştergeau irecuperabil datele din computere. Cei doi fraţi, capii reţelei, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar ceilalţi membri ai grupului au interdicţie de a părăsi localităţile de domiciliu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura