A fost aprobată noua organigramă a Consiliului Judeţean Hunedoara. Direcţia tehnică şi funcţia de director tehnic, desfiinţate!

31 ianuarie 2019 | 5 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, aleşii judeţeni au votat, cu unanimitate de voturi, o reorganizare a Consiliului Judeţean. Este vorba despre o nouă organigramă. Cea mai importantă modificare este că Direcţia Tehnică va fi desfiinţată, iar şefa acesteia îşi pierde locul de muncă respectiv.

I se va oferi un alt post
”Noua organigramă răspunde cerinţelor actuale. Astfel, pentru eficientizarea activităţii şi ca să dispară verigile, Serviciul Achiziţiile Publice va fi coordonat de către unul dintre vicepreşedinţi. Priorităţile majore ale acestui an: investiţii, infrastructură, sănătate, au trecut în atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean. Direcţia Tehnică se desfiinţează. Ca atare, şi funcţia de director tehnic dispare. Persoanei care a ocupat această funcţie până acum i se va oferi un post în cadrul Consiliului Judeţean, dar nu de conducere, pentru că nu avem disponibil aşa ceva. Organigrama nouă intră în funcţiune imediat, avem aprobarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, iar astăzi (n.r.-ieri) aceasta a fost votată de toţi aleşii judeţeni”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. În aceste condiţii, Carmen Guran nu va mai fi directorul tehnic al instituţiei.

Se elimină disfuncţionalităţile
În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre supus aprobării consilierilor judeţeni, privind noua organigramă şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate, se arată că ”eliminarea discontinuităţilor, a suprapunerilor în mai multe structuri organizatorice, necesitatea îmbunătăţirii şi eficientizării activităţilor privind funcţionarea aparatului de specialitate al consiliului judeţean, precum şi asigurarea unui nivel de decizie unitar şi consecvent care să asigure punerea în aplicare cât mai eficientă a activităţilor desfăşurate”, s-a propus noua organigramă pentru a fi votată. Tot în raportul respectiv se menţionează că ”în vederea respectării prevederilor legale, se constată că se impune desfiinţarea Direcţiei Tehnice şi Investiţii şi implicit desfiinţarea postului de director executiv al direcţiei respective”.
Aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Hunedoara va funcţiona cu un număr de 182 de posturi. Dintre acestea, trei sunt de demnitate publică, un secretar al judeţului, administrator public, 16 funcţii publice de conducere, 127 de funcţii de execuţie, două de conducere în regim contractual şi 32 de posturi de execuţie în regim contractual.

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valea Jiului spune:

  Vrem ca anul acesta Consiliul Judetean Hunedoara (PSD) sa asfalteze drumul judetean din Parang si drumul judetean Valea de Pesti ! Valea Jiului a votat tot timpul 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … NU mai vrem motive de amanare de la an la an sub diverse motive !

 2. florin spune:

  Valea Jiului puteti vota inca 2000 de ani PSD, drum asfaltat tot nu veti avea.

 3. Simo spune:

  Valea Jiului, aveti ce meritati ! V-a batut Dumnezeu, ati tras judetul in jos.

 4. dorin spune:

  Deci, nu este dat nimeni afara .Exact cum ziceam acum cateva saptamani.
  – prima declaratie a CJ – vom scapa de acele persoane ineficiente, vom fi mai eficienti, raman adoar cei competenti.
  – a doua declaratie ne vom reorganiza – deja se indulcea vestea
  – si acum a treia, ne-am reorganizat dar nu pleaca nimeni
  Aceeasi oameni declarati ineficienti (incompetenti )cu sarcini suprapuse sunt mutati pe alte posturi. Nu inteleg un lucru , cum veti fi mai performanti daca aceeasi oameni vor lucra in continuare in alte departamente ? Oare incompetenta lor nu se va revarsa si la noul job . Mi-am pierdut timpul citind 3 articole despre nimic .
  Acelasi Marie cu alta palarie .

 5. Neutru spune:

  Ref. Dorin *****************************
  Se vede ca nu ai notiuni elementare de management. Daca o persoana este un profesionist bun executant dar nu are calitati de conducator, este recomandabil ca acesta sa se intoarca la nivelul lui de competenta. Nu este obligatoriu si nici posibil ca toti angajatii sa fie, concomitent, buni executanti si la fel de buni conducatori, dar atunci ne-am afla intr-o situatie ideala, ceea ce nu se “prea” intampla in realitate niciunde. Capisco ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 1.02.2019

Prof. univ. Eduard Edelhauser, fost prorector al Universităţii Petroşani Pentru că, în urma votului Senatului Universităţii, a fost demis din...

Dacian Ciodaru a spus adio Consiliului Judeţean!

tured Fostul lider al organizaţiei judeţene de tineret social-democrate, Dacian Ciodaru (foto), a demisionat din PSD şi din Consiliul Judeţean...

Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu, merge pe mâna lui Victor Ponta

Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu (foto), s-a alăturat construcţiei politice conduse de fostul premier Victor Ponta, Pro România. Rîşteiu nu demisionează...

Închide