A fost adoptată hotărârea pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Aşteptăm votul Parlamentului!

16 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Premierul Ludovic Orban (foto) a declarat, ieri, marţi, că CNSU a adoptat, în unanimitate, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020.

”Înaintea şedinţei de guvern am avut şedinţa CNSU. Am adoptat în unanimitate următoarea hotărâre: Articolul 1. Se propune prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020. Articolul 2. Măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de SARS CoV 2 necesar a fi adoptate începând cu data de 17.06.2020 în contextul epidemiologic actual sunt prevăzute în anexă”, a spus Ludovic Orban în timpul şedinţei de guvern.
El a mai declarat că faţă de situaţia existentă, a fost luată decizia de a face o nouă relaxare a restricţiilor, în conformitate cu decizia adoptată vineri.
Astfel, se va permite desfăşurarea activităţilor în mall-uri, cu excepţia cinematografelor, restaurantelor şi sălilor de jocuri, se va relua activitatea sălilor de fitness, se reia activitatea în after-school-uri şi grădiniţe pe perioada verii, precum şi reluarea jocurilor de noroc.
De asemenea, el a mai spus că încetează forma de sprijin pentru părinţi.”Foarte mulţi părinţi au solicitat redeschiderea grădiniţelor şi tipurilor de activităţi after-school. Toate regulile stabilite trebuie respectate pentru a reduce la minimum riscul infectării celor care beneficiază de aceste activităţi”, a mai spus premierul.
Orban a mai precizat că se va permite şi reluarea oficierii slujbelor în biserici, dar cu respectarea unor reguli.”Propunerea formulată de CNSU e de a permite oficierea slujbelor şi în spaţii închise”, a precizat premierul.
Social-democraţii au decis, luni, că vor vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări, printre care excluderea achiziţiilor directe şi redeschiderea bisericilor şi teatrelor. Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunţat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prelungirea aplicării unor măsuri fiscale

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 16 iunie 2020, Proiect Ordonanţă de urgenţă...

Rănită din cauza unui capac de canal

Incidentul a avut loc în municipiul Deva, iar tânăra rănită uşor, din localitate, are 28 de ani. Şoferiţa conducea un...

„Magneţi” prinşi chiar când vindeau fierul furat

Au fost daţi de gol de maşina cu care transportau fierul furat de la fosta Mină Paroşeni. Poliţiştii îi mai...

Închide