Actualitate

A făcut infarct pe munte

Un turist de 44 de ani a decedat duminică, în Retezatul Mic, în zona Şaua Iepii, spre vârful Piule (2.081 metri), cel mai probabil din cauza unui infarct, echipele Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara care au ajuns la locul incidentului încer­când resuscitarea victimei, însă fără succes.
„Victima este un bărbat de 44 de ani. Din câte a relatat colegul său, bărbatul s-a prăbuşit, dintr-o dată, din picioare. O echipă de salvamontişti, care se afla în patrulare, a ajuns la locul inci­den­tu­lui şi a încercat resuscitarea victimei, dar, din păcate, turistul nu a mai putut fi salvat”, a declarat şeful Serviciului Pu­blic Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Un elicopter care a fost solicitat la faţa locului nu a putut ateriza şi nici să desfăşoare troliul cu targa specială, din cauza vântului foarte puternic. O altă echipă de suport a plecat spre locul în care se află victima cu un ATV şi cu o autospecială Salvamont.
Turistul a fost adus de salvamontişti până în zona Câmpu lui Neag, de unde va fi preluat de medicii legişti care vor stabili cauza decesului. (A.N.)