A doua zi de grevă generală la Garda de Mediu Hunedoara

11 mai 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

De două zile, angajaţii Gărzii de Mediu Hunedoara sunt în grevă generală, nemulţumiţi fiind de nivelul salariilor, dar şi de lipsa unei perspective de creştere a veniturilor lor.
În tot acest timp, activitatea instituţiei este blocată, iar greva nu va înceta până când salariaţii nu vor primi un răspuns ferm din partea ministrului Mediului vizavi de doleanţele lor. „Nu desfăşurăm nici o activitate specifică Gărzii de Mediu. Spre exemplu, există un protocol între instituţia noastră şi Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale, prin care solicitanţii de fonduri europene pot primi banii doar în baza unui act de control întocmit de Garda de Mediu. În momentul în care vorbim, în ţară, poate intra un transport de deşeuri periculoase, fără a fi verificat de comisarul din vamă. Nu se mai fac controale în ceea ce priveşte perioada prohibiţiei la pescuit”, a afirmat Andreea Faur, reprezentanta Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu din judeţ. Ieri, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a convocat Comisia de Dialog Social ca urmare a declanşării grevei generale de către salariaţii Gărzii de Mediu Hunedoara. În urma discuţiilor, prefectul a transmis că va înainta un raport către Guvern cu revendicările protestatarilor, în vederea soluţionării acestui conflict de muncă. Greva comisarilor de mediu a fost declanşată la nivel naţional. (N. Bumbac)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ealocin spune:

    Alo Prefectura : Sunt platiti in timpul grevei cand nu-si efectueaza sarcinile de serviciu ? Pe Valea Muresului se vede efectul “muncii lor ” sau doar smog ?
    Rog a se publica organigrama si castigurile !

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 12.05.2017

Ovidiu Dumitru Luca, cetăţean din Orăştie

Atac virulent al liberalului Tiberiu Balint asupra primarului PSD al Devei. „Ovidiu Moş m-a denunţat la DNA”

Cum era de aşteptat, după încarcerarea primarului Mircia Muntean, a început lupta pentru Primăria municipiului Deva. Din partea liberalilor, ea...

Ce probleme au semnalat devenii la audienţele în aer liber?

Viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, a avut ieri o nouă întâlnire cu devenii, în cadrul seriei de audienţe acordate în aer...

Închide