Comunitate

A demisionat, a fost reclamată, dar a revenit în forță

Adriana Năstase

Noul director executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara este de săptămâna trecută Delia Băda (foto). Ea a venit pe post după ce Sebastian Mezei a plecat la Camera de Conturi din Alba Iulia.

Date reale
Delia Băda a mai ocupat funcția aceasta, dar a demisionat după scurt timp, în urma scandalului cu vacc­i­nările copiilor.
De fapt, în județ, procentul de vac­ci­nare era bun, însă ministrul de atunci al Sănătății voia să cadă capete și a găsit „vinovații”. Noul director a avut reclamații și la Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru că ar fi ocu­pat simultan posturile de manager al Spitalului de Urgență Deva și cel de jurist la DSP. Complet fals, iar Delia Băda a cîștigat procesul cu ANI.
„În prezent, situația cu vaccinarea copiilor între 0 și 6 ani este sub 50 la sută, în județ, deci un procent bun. Nu am avut nici o vină atunci când mi s-a reproșat că nu se vaccinează copiii, noi, de la DSP Hunedoara am furnizat ministerului date reale, nu ca alte județe, care le-au îmbunătățit”, a spus directorul executiv al DSP Hunedoara.
„Direcția are multe campanii na­ționale pe care le face și la noi în județ. Spre exemplu, în lunile următoare se vor desfășura Campaniile „Ai grijă de ochii tăi!”, „Nutriție/Alimentație-Ziua Națională a Alimentației și a Risipei Alimentare”, „Prevenție. Protecție. Vaccinare-Puterea protejării vieții””, a afirmat Delia Băda.
Un alt proiect în care sunt implicați cei de la DSP Hunedoara este cel al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, poriect finanțat din fonduri europene.
„Este vorba de o acțiune care se desfășoară în județ în perioada 17 oc­tombrie – 11 noiembrie 2022 în mai multe comune hunedorene. Zilnic, în perioada asta vor fi selectate 100 de persoane, care vor fi scanate, li se va face ecografii pentru depistarea pro­ble­melor pulmonare”, a adăugat Băda.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura