A cincea oarã a fost cu noroc

După patru încercări, aleşii locali din municipiul Hunedoara au reuşit, a cincea oară, să voteze proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă într-un dosar penal aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, în care este implicat fostul viceprimar Robert Dan.
De trei ori s-a încercat în legislativul anterior să se voteze acest proiect, dar nu s-a reuşit. În noul Consiliu Local Hunedoara, el a mai fost pus pe ordinea de zi a unei şedinţe, dar nu s-a votat. Ieri, însă, se pare că unii aleşi au înţeles că nu e de joacă şi că trebuie să fie responsabili, altfel, vor trebui să scoată bani din propriul buzunar. De data asta, au fost prezenţi 14 consilieri locali, număr suficient pentru a trece proiectul, dacă votează toată lumea „pentru“. Aşa a şi fost, toţi cei 14 membri CL prezenţi, au fost de acord şi au votat „pentru“.
În fapt, CL Hunedoara s-a constituit, astfel, ca parte civilă în dosarul penal nr. 278/57/2012, cu suma de 108.351,42 de lei, conform adresei Curţii de Apel Alba Iulia. În proiect se specifică şi că CL Hunedoara îşi rezervă dreptul de a modifica suma respectivă, în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator administrat în cauză.
Robert Dan este cercetat într-un dosar, fiind acuzat de acte de corupţie, mai precis, că ar fi încheiat nişte contracte cu firma administrată de soţia sa, pe vremea când el deţinea funcţia de viceprimar al Hunedoarei. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare