Actualitate

A cerut să-i fie „ridicat” controlul judiciar, să-și petreacă vacanța în Antalya

Solicitarea i-a uimit până și pe pro­curori, aceștia din urmă considerând-o tendențioasă. Tribunalul Hunedoara a respins cererea, iar inculpatul s-a dus cu o contestație la Alba Iulia. N-a avut nici acolo succes.

Prea restrictivă
Individul este învinuit alături de alți complici de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional or­ganizat, producerea de produse acci­za­bile în afara antrepozitului fiscal auto­rizat și deținerea produselor acci­za­bile supuse marcării peste limita pre­văzută de dispozițiile legale. Dosarul ins­trumentat de DIICOT viza o fabrică de țigarete clandestină pe raza ju­de­țu­lui Hunedoara. Trei dintre învinuiți fu­se­seră arestați preventiv, dar mai apoi au ajuns să fie anchetați sub control ju­di­ciar. Doar că și această măsură pre­ven­tivă a fost considerată prea restrictivă de unul dintre suspecți. Suspectul, prin avocatul său, a depus la Tribunalul Hunedoara înscrisuri vizând con­trac­tarea unui pachet turistic și a cerut să i se permită să părăsească limita teri­torială a ţării pentru a se deplasa cu fa­milia în Antalya. Reprezentantul DIICOT având cuvântul a formulat con­cluzii de respingere a contestaţiei ca fiind ne­fon­dată şi menţinerea ca legală şi te­mei­nică a încheierii penale atacate apre­ciind că cererea inculpatului este ne­justificată în condiţiile în care avea cu­­noştinţă că are obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, totuşi a con­tractat un pachet turistic în Turcia.

Fabrică de țigări
Inculpații din dosarul DIICOT ar fi constituit un grup infracțional or­ga­ni­zat, în scopul producerii de țigarete con­trafăcute, punând în funcțiune o fabrică clandestină de producere și ambalare de țigarete contrafăcute, într-un imobil dintr-un sat din comuna Romos. Ce­re­rea inculpatului de a-și petrece con­ce­diul împreună cu familia a fost respinsă și de instanța de apel. (M.Gânju).