A căzut o placă de 50 de tone peste el

Maximilian Gânju

Un bărbat de 31 de ani din Petroşani a scăpat cu viaţă, după ce a căzut pe el un planşeu de beton cu o greutate de peste 50 de tone. Pompierii s-au chinuit ore în şir să-l elibereze pe hoţ. În orice clipă, peste salvatori şi victimă exista riscul să se prăbuşească un alt planşeu de beton, de două ori mai greu.
I-a zdrobit picioarele
Încă de la orele dimineţii, hoţii de fier vechi au descins cu baroasele într-o clădire situată la marginea municipiului Petroşani. Din demolarea ei, scot bani frumoşi în fiecare zi, însă şi pericolul este pe măsură, iar unul dintre „magneţi” a simţit acest lucru pe propria lui piele. Pentru că au spart structura de rezistenţă a clădirii în căutare de fier vechi, un planşeu s-a prăbuşit şi l-a prins pe unul dintre ei. Bărbatul a avut, totuşi, noroc pentru că plafonul care cântăreşte cel puţin 50 de tone i-a prins doar picioarele. „De la ora şapte dimineaţa, s-au apucat de demolat şi noi ne aşteptam în fiecare zi să se întâmple ceva de genul acesta. Erau vreo 12 cu maşină şi căruţă şi s-au pus pe spart. Am auzit o bufnitură şi am văzut praf mult. Imediat, cei care erau cu cel prins au fugit şi doar doi au rămas cu el. Am telefonat după ajutor, deoarece hoţii vroiau să-l scoată ei de acolo”, spune un martor. „Operaţiunea a fost una extrem de dificilă dat fiind faptul că exista un mare pericol ca şi alte părţi din clădire să se prăbuşească, dar am reuşit să salvăm victima după trei ore de muncă”, a spus Bogdan Stancu, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani. Medicii ambulanţieri spun că ambele picioare ale bărbatului sunt zdrobite de la genunchi în jos, însă au reuşit să-l stabilizeze şi să-l ţină conştient pe toată perioada cât au durat operaţiunile de salvare. Cât despre şansele ca victimei să-i fie salvate picioarele, medicii s-au abţinut de la un pronostic.
Au demolat clădirea
Bărbatul prins sub dărâmături este din cartierul Bosnia-Petroşani, o zonă extrem de săracă, unde principala sursă de venit a locuitorilor zonei este furtul de fier vechi. Tot hoţii au demolat în urmă cu câteva luni, o altă clădire din aceeaşi zonă a Petroşaniului, după ce i-au şubrezit structura de rezistenţă, furând fierul. Poliţiştii din Petroşani au deschis un dosar penal în acest caz pentru furt, iar după ce se însănătoşeşte, hoţul va trebui să răspundă şi penal. Imobilul dezafectat a aparţinut firmei Sartex, fiind pus garanţie la o unitate bancară, însă de vreo trei ani, nu se mai cunoaşte proprietarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.