A băgat în propriul buzunar banii oamenilor

Sorina Popa

Fostul director al căminelor culturale din comuna Şoimuş, Mihai Dumitru (foto), este acuzat de actuala conducere a primăriei că nu a virat la bugetul local banii încasaţi pe închirierea locaţiilor respective vreme de ani de zile. Mai precis – afirmă Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş – Dumitru, care a deţinut funcţia respectivă mai bine de 15 ani, ar fi luat banii de la cei care au închiriat în special căminul de la Bejan, vesela, pentru diferite petreceri, a tăiat chitanţe false şi a băgat banii în propriul buzunar, nicidecum în bugetul primăriei, aşa cum era firesc şi legal.

Banii s-au plătit, vesela nu există
În urma unui control efectuat de actuala administraţie a comunei Şoimuş în această zonă, s-au descoperit şi alte facturi, în valoare totală de 350.000 de lei, pentru achiziţia de veselă, feţe de masă şi alte produse necesare căminelor culturale, dar în realitate, toate obiectele nu există şi nu au fost găsite nicăieri. „Am sesizat Curtea de Conturi, în acest caz, dar nimeni nu a venit să verifice aspectele reclamate. Sunt facturi plătite pe bunuri care nu există”, a declarat Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş.
Potrivit edilului, de trei ani de zile, fostul director de cămine nu a vărsat nici un leu în vistieria instituţiei. „După preluarea mandatului de primar de către mine, s-au descoperit chitanţe false, eliberate de Mihai Dumitru. Numai din închirierea căminului de la Bejan, cel mai utilizat dintre toate, se obţineau aproximativ 2.000 de euro pe lună. Banii respectivi însă nu au ajuns, aşa cum era legal, în bugetul local, pentru a putea fi folosiţi pentru locuitorii comunei. Voi face reclamaţie la Poliţie şi la Curtea de Conturi în ceea ce priveşte aceste facturi false. Nu este posibil aşa ceva”, susţine Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş.
Probabil ca să scape de răspundere, Mihai Dumitru a demisionat din funcţia de director de cămine, imediat după preluarea mandatului de către actualul primar.

2 comentarii la „A băgat în propriul buzunar banii oamenilor

 • 18 septembrie 2012 la 7:34
  Permalink

  si uite asa a inceput Irimie sa faca curatenie….din aceasta cauza strigau PSD-isti inainte de alegeri ca nu e bun altu decat LOGOJAN…sa nu vina altu sa i-i prinda….domnule fost primar …cum e cu laptopul ala si tabletele de le-ati cumparat inainte cu 2 zile de alegeri…a trebuit sa le aduceti inapoi…de-se pare ca nu sunt slabi asa cum ziceati prin campanie-si asta dragii mei e doar inceputul-sa vedeti cate o sa mai iasa-domnul parlamentar tace malc pentru ca nu poate sa zbiere ca cineva i-l va trage dupa el-Multa bafta la alegerile pentru primarie peste 20 de ani dragi PSD-isti din comuna Soimus.
  Sa va fie rusine pentru magariile care le-ati facut – a iceput declinul pentru voi si autoritatile INCA nu reactioneaza la aceste magarii.
  La puscarie DORELE !!!!!

 • 18 septembrie 2012 la 12:01
  Permalink

  Domnule ttt nu sustin pe nici unul , dar in capanie electorala fiecare cetatean a fost liber sa sustina pe cine vrea , fiecare trebuie sa plateascs pentru greselile pe care le-a facut, dar nu uita ca poate si acest primar a facut unele greseli chiar din start ,care se vor afla cand altcineva ii va lua locul,

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare