A aruncat în aer două garsoniere, din cauza geloziei

Maximilian Gânju

Panică în rândul locatarilor unui bloc de garsoniere din localitatea Uricani, după ce un vecin al lor şi-a aruncat în aer locuinţa. Omul de 68 de ani a vrut să se răzbune pe concubina sa, pe care o bănuia că-l înşală.

A aflat că femeia îl înşală

Explozia s-a produs ieri-luni, în jurul prânzului, la una dintre garsonierele imobilului cu patru etaje de pe strada Progresul din Uricani. După deflagraţie, familiile care locuiesc în imobil au ieşit panicate afară, însă din fericire, nimeni nu a fost rănit. Explozia a fost urmată de un incendiu violent, iar imediat, la faţa locului au sosit pompierii din cadrul Detaşamentului Petroşani, care au intervenit pentru stingerea focului. Totul a pornit de la un locatar din bloc, Laurenţiu Palco (foto) în vârstă de 68 de ani. Omul trăia de 25 de ani cu concubina sa de 60 de ani, iar femeia avea garsoniera perete în perete cu a incendiatorului. În urmă cu mai mulţi ani, au spart peretele care-i despărţea şi şi-au făcut un apartament. Totul mergea bine, până când bărbatul a aflat că femeia îl înşală.

A ameninţat-o că-i dă foc

Bărbatul suferă de astm şi, în urmă cu trei săptămâni, s-a externat de la un sanatoriu. Când a venit acasă, a aflat că, în timpul cât a fost internat, femeia cu care împărţea casa l-a înşelat. Incendiatorul a spus senin că s-a decis să-i aplice o corecţie şi a cumpărat mai mulţi litri de benzină, cu gândul să-i dea foc. Când a venit acasă, a mai avut o ultimă discuţie cu concubina sa şi aceasta a reuşit să-l convingă că totul este doar în imaginaţia lui, iar ea n-a călcat strâmb. Omul s-a dus iarăşi la tratament şi când a revenit acasă, a găsit zidit peretele pe care-l dărâmase pentru a uni cele două garsoniere. Atunci, a realizat că femeia cu care împărţise 25 de ani din viaţă vrea să-l părăsească şi s-a decis să-şi urmeze planul. Ieri, a luat un baros şi a spart peretele, intrând peste femeie. „Am luat mai multe sticle cu benzină şi am împrăştiat-o în toată locuinţa iar apoi am pus foc. I-am zis că-i dau foc pentru că mă înşeală”, a spus ieri, bărbatul.  Într-o secundă, din cauza vaporilor de benzină, totul a sărit în aer. Ca prin minune, atât bărbatul de 68 de ani, cât şi concubina lui au scăpat fără vreo rană serioasă.

Riscă să ajungă după gratii  

În urma exploziei extrem de puternice, întreg etajul patru al blocului a fost grav afectat, iar cele patru garsoniere nu mai pot fi locuite. Alte patru locuinţe sunt afectate de apa folosită de pompieri pentru a stinge focul, dar şi de deflagraţie, iar locatarii lor vor trebui să-şi găsească un adăpost temporar.
Concubina bărbatului a fost dusă la spital pentru investigaţii, însă este în afara pericolului. Poliţiştii din Uricani au deschis un dosar penal pe numele bărbatului. „Facem cercetări şi vedem şi aşteptăm să vedem pronunţarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani în cazul suspectului. În funcţie de ceea ce spune procurorul, se va face încadrarea juridică”, a declarat Dan Mocanu, şeful Poliţiei Uricani.

One thought on “A aruncat în aer două garsoniere, din cauza geloziei

  • 6 noiembrie 2012 la 10:47
    Permalink

    consider ca e un gest absolut normal ce altceva ar fi putut face bietul om

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vizita delegaţiei Consiliului Mondial al Rutenilor la Muzeul Pipaş

Istoria rutenilor este una zbuciumată, marcată de inexistenţa unui stat propriu, care să ne permită o evoluţie în concordanţă cu

Un post trafo, mărul discordiei pentru unii consilieri hunedoreni

Acordarea unui mandat special împuternicitului Consiliului Local Hunedoara în Adunarea generală a Acţionarilor la SC Parc Industrial SRL, pentru a...

Focuri de armă, trase pentru hoţii de pe calea ferată

Trei bărbaţi au fost prinşi în flagrant, de către poliţişti, în timp ce furau bucăţi din şina de cale ferată

Închide