Sport

Final de tur fără bucurie

Ciprian Marinuţ

Cele două echipe hunedorene din Liga a III-a au obţinut un singur punct din şase posibile din meciurile susţinute, în deplasare, în ultima etapă a turului, fără a marca vreun gol. FC Hunedoara a scos o remiză albă, 0-0, în compania grupării Minerul Motru, iar CNS „Cetate” Deva a cedat, greu, 0-1, pe terenul celor de la CSM Lugoj.

Remiză norocoasă
„Alb-albaştrii” s-au deplasat la Motru cu gândul la victorie, care să îi ducă mai aproape de podium şi să le ofere o pauză competiţională liniştită, însă au trăit periculos, fiind obligaţi să se mulţumească şi cu o remiză italiană. Elevii lui Adrian Iencsi şi-au făcut singuri meciul greu, întrucât Alexandru Petresc a fost eliminat în minutul 42, iar Mardare a văzut şi el cartonaşul roşu pe finalul partidei. Jucând în inferioritate numerică în faţa unei echipe arţăgoase şi bine organizate, FC Hunedoara se poate considera norocoasă că a scăpat fără înfrângere, scorul final fiind 0-0. În urma acestui rezultat, FC Hunedoara ocupă locul şase în ierarhia turului, fiind la 11 puncte de liderul ASU Poli Timişoara, iar promovarea este un vis foarte îndepărtat.

Învinşi dintr-o fază fixă
CNS Cetate Deva a suferit prima înfrângere în deplasare după cinci meciuri fără eşec pe teren străin, cedând 0-1 în faţa celor de la CSM Lugoj. Echipa din Banat a marcat unicul gol al meciului prin Emanuel Vlădia în minutul 83 şi a pus punct unei serii de cinci jocuri fără victorie. Gazdele au dat tonul la ocazii prin Porcescu în minutul şapte, însă şutul acestuia a ţintit bara din stânga portarului devean. Au urmat apoi alte bune oportunităţi ale lugojenilor la care defensiva de la CNS„ Cetate”, ajutată şi de terenul greu, s-a descurcat cu succes. În cele din urmă, apărarea echipei din Deva a cedat la o fază fixă. Dobricean a executat inspirat o lovitură liberă de pe dreapta, iar fundaşul Vlădia a marcat cu o lovitură de cap şi a decis soarta meciului, 1-0. CNS „Cetate” ajunge astfel la şapte înfrângeri din 14 meciuri disputate şi încheie turul pe locul 12 din 15 echipe. Nu e foarte bine, dar nu este nici grav, echipa antrenată de Marius Sîrbu având deocamdată şanse de a-şi realiza obiectivul de evitare a retrogradării. Important va fi ca pauza competiţională să se deruleze în linişte şi stabilitate, pentru ca pregătirea pentru retur să se desfăşoare în condiţii cât mai bune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura