Actualitate

A făcut prăpăd în centrul Petroşaniului şi riscă ani grei de închisoare

Maximilian Gânju

Individul care s-a îmbătat criţă şi a făcut prăpăd cu o maşină de teren, în centrul Petroşaniului, rănind şi o femeie, riscă să stea după gratii pentru cumul de infracţiuni.
Un tânăr în vârstă de 25 de ani, la mijlocul lunii aprilie a.c., provoca unul dintre cele mai spectaculoase accidente rutiere care au avut loc în ultimii ani în Petroşani. Poliţiştii, împreună cu procurorii, sunt aproape de finalizarea dosarului penal în care este cercetat individul şi spun că s-a stabilit un cumul de infracţiuni, iar dacă va fi găsit vinovat de instanţa de judecată, riscă închisoarea. Cercetările au fost efectuate de către poliţiştii din Petroşani sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. „Dosarul este aproape de finalizare, ne-au ajuns şi ultimele documente şi cred că săptămâna viitoare îl trimitem la Parchet. Este cercetat pentru conducere în stare de ebrietate, vătămare corporală, conducere fără permis, concurs de infracţiuni. S-a întârziat puţin, întrucât nu am primit raportul de constatare medico-legală privind alcoolemia şi este o valoare foarte ridicată”, a precizat comisarul Petre Mârza, şeful Poliţiei Rutiere Petroşani. Legiştii au stabilit că tânărul avea în sânge o alcoolemie de peste 3 la mie, practic, fiind aproape de coma alcoolică.
În 14 aprilie a.c., individul, beat criţă, deşi nu avea permis de conducere, s-a urcat într-o maşină de teren ce aparţinea unui cunoscut de-al său şi a plecat la plimbare prin centrul municipiului. Pe principalul bulevard, în zona centrală, tânărul care gonea pe şosea a pierdut controlul maşinii, a acroşat o dubiţă parcată, după care a tamponat, din spate, un autoturism marca Ford Fiesta, care circula în faţa sa, pe care l-a proiectat într-un copac. Autoturismul condus de tânărul de 25 de ani s-a oprit după ce a mai tamponat două maşini VW Golf, parcate în zonă. O femeie aflată în Ford a fost rănită în urma accidentului şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. La testarea făcută de poliţişti la faţa locului cu etilotestul, bărbatul avea o alcoolemie de 1,49 mg/l, alcool pur în aerul expirat şi pentru că nu se putea ţine pe picioare, a fost nevoie ca doi agenţi să-l sprijine pentru a sufla în fiolă. Norocul a făcut ca fapta de vitejie a individului să nu se transforme într-o tragedie de proporţii, în condiţiile în care în zona accidentului sunt treceri de pietoni şi cel mai mare parc  din Petroşani, frecventat mai ales de copii şi vârstnici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura