Actualitate

Victimele accidentului aviatic din Parâng, comemorate de jandarmi

La 10 ani de la tragicul accident aviatic produs în Parâng, în februarie 2015, soldat cu doi morţi şi doi răniţi, jandarmii hunedoreni au organizat mai multe manifestări comemorative, ce vor avea loc atât la troiţa ridicată în memoria victimelor, cât şi la Petroşani. 03 prabusire elicopter polasiste (1)
În 18 februarie 2005, un elicopter al unei societăţi de aviaţie utilitară din Petroşani, care deservea Spitalul de Urgenţă Petroşani, s-a prăbuşit în zona Polatişte, la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Gorj, la 15 minute după decolare. Elicopterul MI2, de producţie rusească, era închiriat de o societate din Petroşani pentru activităţi de aviaţie utilitară de la o firmă din Republica Moldova. Două persoane, un paznic de vânătoare şi mecanicul de zbor, şi-au pierdut viaţa. Pilotul elicopterului şi un angajat al Ocolului Silvic Petroşani au fost grav răniţi. Jandarmii hunedoreni au avut un rol decisiv în salvarea celor doi răniţi, iar astăzi vor fi readuse în prim plan eforturile lor de a-i coborî pe supravieţuitori  din vârful muntelui, prin zăpada de un metru, pe o targă improvizată, până la locul de unde au putut fi preluaţi de echipele medicale. Alături de ei au intervenit la tragicul accident de atunci salvamontiştii din Parâng, pompierii militari din Petroşani, dar şi coordonatorul SMURD de la acea vreme, medicul Raed Arafat.
La acţiunea comemorativă va fi prezentat şi un film cu imagini surprinse în momentul desfăşurării acţiunii de salvare din anul 2005, dar vor fi prezenţi şi supravieţuitorii tragediei, care vor povesti ce au trăit în acele clipe de groază. „De asemenea, începând cu ora 8.30, efective din cadrul posturilor montane ale IJJ Hunedoara, Serviciul Public Salvamont Hunedoara, Marian Mustaţă – unul din supravieţuitorii accidentului, fiul defunctului Ioan Corbei şi un sobor de preoţi se vor deplasa în zona Polatişte, unde vor depune jerbe de flori şi vor oficia un ceremonial religios de pomenire a celor trecuţi în nefiinţă în urma tragicului accident, la troiţa ridicată în locul unde s-a prăbuşit elicopterul”, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Hunedoara. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura