Eveniment

În procesul lui Adi Bocşeru se audiază martorii

Volodia Macovei

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, a avut loc un nou termen în procesul lui Adrian Stoicoi, judecat într-un dosar legat de trafic ilegal de patrimoniu sustras din zona cetăţilor dacice.
La acest termen au fost audiaţi martori. Întrucât audierea martorilor nu s-a încheiat, instanţa a stabilit un nou termen, pentru data de 5 martie 2014, când aceste audieri vor continua.
Trebuie amintit faptul că Adrian Stoicoi, cunoscut ca Adi Bocşeru, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, efectuarea de detecţii şi săpături neautorizate în situri arheologice, furt calificat de bunuri culturale, nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri şi spălare de bani.
Conform datelor din rechizitoriu, Adrian Stoicoi a făcut parte, în perioada 1998-2013, dintr-o reţea infracţională specializată în sustragerea de obiecte de patrimoniu din zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei şi valorificarea acestora pe piaţa neagră internaţională. El ar fi vândut şi spălat în străinatăte mai multe tezaure monetare formate din stateri Lysimach, kosoni şi denari romani, dar şi brăţări dacice, sustrase din situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, cauzând un prejudiciu de 2.548.300 euro.

One thought on “În procesul lui Adi Bocşeru se audiază martorii

  • asta a fost combinat cu perasifon, dar acesta nu a cazut, deoarece a dat declaratie de martor sub acoperire impotriva lui adi. sifonu e tot sifon. excrocul e tot excroc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura