Comunitate

Primarul din Băiţa ştie să se gospodărească

04 Damian Dinis primar baita (1)Magdalena Şerban

Bugetul comunei Băiţa nu dă semne să sufere modificări prea mari în 2014, comparativ cu anul precedent, dar nici de îmbogăţire nu poate fi vorba. Şi una peste alta, vine şi rata inflaţiei, care cere actualizări o dată la trei ani, conform Codului Fiscal în vigoare, ceea ce a dus la o uşoară majorare a dărilor locale.

Pentru drumuri, n-au primit bani
„În acest an, am indexat cu şapte procente impozitele. În ce priveşte încasările, la început de an stăm bine. Nici cu cele pentru 2013 nu stăm rău, colectând în jur de 96 la sută. La bugetul local se adună cam 450.000 de lei, anual, din aceste taxe. Aici mă refer la tot, adică includ şi veniturile provenite de la persoanele fizice, cât şi cele de la persoanele juridice. De asemenea, am mai primit de la Finanţe, 1.800.000 de lei în urma aplicării formulei de calcul pentru cotele ce ne revin. De la Consiliul Judeţean am primit alocări în sumă de 100.000 de lei. Pentru modernizări de drumuri, nu am primit însă nici un ban”, afirmă Damian Diniş (foto), primarul din Băiţa.

Investiţii pe bani de la UE
Referitor la bugetul pentru anul în curs, primarul Damian Diniş spune că este la acelaşi nivel cu cel din 2013, adică 2.500.000 de lei. Dar şi cheltuielile se anunţă pe măsură. „Avem de asigurat plata TVA-ului la proiectul european depus pe GAL, iar dacă programul se prelungeşte până la anul, o vom achita în două tranşe. Valoarea totală a proiectului este de 100.000 de euro şi vizează modernizarea căminului cultural din Crăciuneşti şi a bazei sportive din aceeaşi localitate. Vom asigura cu forţe proprii plata TVA-ului, pentru că nu ne mai dorim nici o linie de credit. Avem una ce rulează din 2007, fiind contractată pentru implementarea unor investiţii. Ne vom scăpa de ea în acest an, când mai trebuie să achităm în jur la 400.000 de lei”, mai arată primarul comunei Băiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura