Actualitate

Hada, tot mai aproape de o nouă sentinţă

2 Ovidiu Hada  5705Cristina Ghenea

Cel de-al doilea proces al fostului primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada (foto), este tot mai aproape de final. Următorul termen de judecată, în dosarul rămas încă pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, a fost stabilit pentru data de 19 februarie.
Condamnat la închisoare cu executare, într-unul din cele două dosare de corupţie în care a fost trimis în judecată, alături de fostul viceprimar şi încă doi salariaţi ai primăriei, Ovidiu Hada este tot mai aproape de cea de-a doua sentinţă. În dosarul în care încă se judecă fondul, procesul continuă cu administrarea probelor, iar magistraţii au stabilit, ieri, un nou termen de judecată pentru luna viitoare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, la fel ca în primul dosar, şi în acest proces, inculpaţii au cerut un raport de expertiză care va trebui depus.
Amintim că în februarie 2011, procurorii l-au trimis în judecată pe Hada pentru comiterea a 10 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi a 16 infracţiuni de complicitate la conflict de interese, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la aproximativ 700.000 de lei. În acelaşi proces, este învinuit şi fostul viceprimar, Nicolae Robert Dan, cu 63 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la conflict de interese, şi alte trei persoane – doi foşti angajaţi ai primăriei şi tatăl fostului edil, Gligor Hada, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Misionar Umanitare Maranatha Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura