Politica si administratie

Parlamentarii hunedoreni, solicitaþi sã salveze Spitalul CFR Simeria

05 Sorin Vasilescu (94)  Sorina Popa

„Situaţia financiară a spitalului din Simeria este una excelentă. De aceea, raportul nostru, pe care o să-l trimitem premierului şi parlamentarilor din judeţ, trebuie să fie foarte clar, ca să se înţeleagă situaţia de aici. Trebuie să fim convingători atunci când solicităm ca spitalul CFR din Simeria să rămână la Ministerul Transporturilor. Aici s-au făcut investiţii din fonduri proprii, unitatea fiind eficientă. Pe asta este nevoie să mizăm, pe eficienţa lui”, a declarat Sorin Vasilescu (foto), prefectul judeţului.

Situaţia financiară este excelentă
Reprezentanţii Sindicatului Liber de la Spitalul General CF Simeria au solicitat o comisie de dialog social la Prefectură, ieri, fiind convocaţi membrii acesteia. În urma discuţiilor, s-a ajuns la concluzia că unitatea trebuie să rămână în continuare în subordinea Ministerului Transporturilor şi să nu fie transferată la Ministerul Sănătăţii sau la Consiliul Local Simeria. Prefectul judeţului a declarat că va fi întocmit un raport care va fi trimis atât premierului Victor Ponta, cât şi parlamentarilor din judeţ, pentru a face lobby pentru menţinerea spitalului în forma actuală.
„Situaţia financiară a spitalului din Simeria este una excelentă. De aceea, raportul nostru, pe care o să-l trimitem premierului şi parlamentarilor din judeţ, trebuie să fie foarte clar, ca să se înţeleagă situaţia de aici. Trebuie să fim convingători atunci când solicităm ca spitalul CFR din Simeria să rămână la Ministerul Transporturilor. Aici s-au făcut investiţii din fonduri proprii, unitatea fiind eficientă. Pe asta este nevoie să mizăm, pe eficienţa lui”, a afirmat prefectul judeţului.

Reţea de spitale, fondată în urmă cu un secol
Teama sindicaliştilor de la Simeria a pornit după ce guvernanţii s-au gândit să ia de la spitalele CFR sursa de venit, adică ambulatoriile, lăsându-le astfel să se chinuie la fel ca şi celelalte unităţi medicale de stat. În aceste condiţii, salariaţii de la spitalul din Simeria şi-au dat seama că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea să-şi bată joc de ei şi să le ia pâinea de la gură. „În 29 decembrie 2012, ministrul Relu Fenechiu a anunţat că reţeaua sanitară din cadrul Ministerului Transporturilor va fi desfiinţată. Această reţea a fost fondată în urmă cu 100 de ani şi ea vizează siguranţa circulaţiei. Noi nu consumăm fonduri de la minister, ne întreţinem din contractele cu Casa de Sănătate şi din serviciile medico-psihologice şi cele de specialitate acordate asiguraţilor şi la cerere. Nu ne-a chemat nimeni la consultări, să ne întrebe cineva dacă suntem de acord cu reorganizarea spitalelor CFR. Nu înţelegem de ce ministrul Fenechiu vrea să se scape de această reţea, care este singura fără probleme. El doreşte să păstreze ambulatoriile acestor unităţi, adică, tocmai ce aduce bani şi să transfere restul spitalelor la cei de la Sănătate”, declara Maria Bob, liderul Sindicatului Liber de la Spitalul General CF Simeria. În cadrul spitalului din Simeria şi al ambulatoriului de specialitate, lucrează 90 de angajaţi, dintre care 12 sunt medici de specialitate, iar restul, asistente medicale.

One thought on “Parlamentarii hunedoreni, solicitaþi sã salveze Spitalul CFR Simeria

  • Comunist PSD ul , tooot comunist a ramas.
    Pai bai fratilor, unde va mai fi CFR in 3 ani ?????? Nicaieri ca-l veti vinde, borfasilor la fel ca PETROM.
    Mai DOM’ Prefect da-l la Hidro ca te laudasi (tu cu Borza) ca veti face (voi politicienii), inca 5 centrale in 2 ani (precum fat frumos)
    Nici in 20 de ani … nu veti mai face nimic, pentru simplul motiv ca DOAR VORBITI.
    Ne-am saturat de voi, de toti politrucii, indiferent cum va cheama!
    Ne e GREATA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura