FlashPolitica si administratie

Demisii la CJAS şi la Primăria Deva

  Sorina Popa

Directorul Casei Judeţene de Sănătate, Silvia Ghenea, a demisionat de la şefia instituţiei, locul ei încă nefiind ocupat. Ghenea este în prezent ales local la Hunedoara, ea candidând pe listele USP.
Deocamdată, nimeni nu are voie să semneze în instituţie în locul fostului director, deoarece n-a fost numit un interimar. Silvia Ghenea a fost numită în anul 2009, pe funcţie, într-un moment nefavorabil, când bugetele spitalelor din judeţ erau goale, guvernul neasigurând finanţarea acestora câteva luni, la vremea respectivă.

Desfiinţarea postului nu a fost legală
Şi Corina Oprişiu (foto), care a deţinut funcţia de administrator public al municipiului Deva, a demisionat ieri din post. Corina Oprişiu a ocupat funcţia respectivă de anul trecut, însă în vara lui 2011, aleşii deveni au desfiinţat postul, hotărârea lor fiind atacată în contencios administrativ. Reprezentanţii Prefecturii au atras încă de la acel moment atenţia că hotărârea trebuie să îndeplinească anumite criterii de legalitate. În plus, organigrama se poate modifica de primar doar cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Pentru că, după ce Instituţia Prefectului le-a comunicat că hotărârea respectivă este nelegală, aleşii nu au revenit asupra acesteia, hotărârea fiind atacată în contencios administrativ. În aceste condiţii, ea a rămas pe poziţie. Ieri, însă, a demisionat şi nu mai este administratorul public al municipiului Deva. În şedinţa din această lună, noii consilieri locali vor lua o hotărâre în ceea ce priveşte funcţia cu pricina, urmând, probabil, să se susţină examen pentru ocuparea ei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura