Eveniment

Închisoare pentru inculpatele din dosarul „BRD Petroşani“

Carmen Cosman

Cele trei inculpate din dosarul „BRD Petroşani“ au fost condamnate la închisoare, dintre care una cu suspendarea executării pedepsei. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba-Iulia,  în termen de 10 zile de la pronunţare.
Câte şapte ani, cu executare
Potrivit sentinţei, Claudia Munteanu a fost condamnată la şapte ani şi jumătate de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Gyongy Socaci a primit şapte ani de închisoare pentru instigare la delapidare, în timp ce Anca-Maria Popescu a primit doi ani de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, iar pentru aceasta instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii, cu un termen de încercare de patru ani. De asemenea, cele trei au fost obligate, în solidar, la plata sumei de 851.570,05 lei, 22.560 euro sau echivalentul în lei, la cursul oficial de la data plăţii efective şi 1.800 lire sterline sau echivalentul în lei, la cursul oficial de la data plăţii efective, către partea civilă BRD Groupe Societe Generale SA. Potrivit dispozitivului sentinţei, completul care a judecat cazul a decis menţinerea măsurilor asiguratorii, luate în cursul urmăririi penale.
Doi ani de cercetare
În acest dosar au fost, iniţial, cercetate nouă persoane, din care trei au ajuns în instanţă pentru o fraudă de peste un milion de lei. Dosarul fraudei de la BRD Petroşani a fost deschis la sfârşitul anului 2009, când, după un control efectuat la agenţia din Petroşani a băncii, s-a descoperit că lipseşte peste un milion de lei. Cercetările au stabilit că mai multe angajate de aici au fost cele care, în timp, au sustras diferite sume de bani din conturile oamenilor. Pe rolul instanţei, dosarul a ajuns la începutul lunii august, când au fost trimise în judecată Claudia Munteanu şi Maria Popescu – angajate ale băncii, precum şi Gyongy Socaci, reprezentanta unei societăţi private din Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura