Info IT

Cât de sigure sunt cumpărăturile online? (II)

Sebastian Mezei

Dacă obişnuiţi să faceţi cumpărături online, trebuie să ţineţi cont de o serie de elemente minime de protecţie. Este foarte important să vă înregistraţi cardul în sistemul 3D Secure şi să-l folosiţi pe site-uri securizate. Tranzacţiile în 3D Secure presupun că atât posesorul de card, cât şi comerciantul să fie înscrişi în 3D Secure.

Acest sistem a fost dezvoltat în colaborare de Visa şi Mastercard şi presupune înregistrarea fiecărui deţinător de card prin atribuirea unui cod (parolă) de autorizare a fiecărui tranzacţii online.
Acest cod va fi solicitat la fiecare achiziţie online de către sistemele Verified by VISA sau MasterCard SecureCode, în momentul plasării comenzii.
Aveţi grijă de la ce calculator efectuaţi tranzacţia, dacă acesta este public şi nu este protejat, există riscul să fie infectat iar confidenţialitatea datelor dumneavoastră să fie compromisă.
Trebuie să verificaţi ca HTTPS să se regăsească obligatoriu în adresa URL, înainte de a introduce orice detalii confidenţiale.
Trebuie să ignoraţi mailurile primite de la bănci, în care vi se spune că trebuie să verificaţi datele personale. Atunci când daţi click pe linkul din mail, sunteţi redirecţionat pe o pagină falsă, iar dacă introduceţi CNP-ul şi alte date personale, ele ajung pe mâna hacke-rilor. Cel mai bine ar fi să transmiteţi acel mesaj băncii, pentru a lua măsurile necesare de blocare a paginii respective de internet.
Dacă vi se solicită în cursul tranzacţiei codul PIN, este clar că aveţi de-a face cu o pagină falsă. Codul PIN nu trebuie divulgat nimănui, nici măcar angajaţilor băncii emitente.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura