Sport

Un set la înălţime, trei la podea

Ciprian Marinuţ

Echipa de volei cadete a CNS CSS „Cetate” Deva a fost învinsă, scor 1-3, de lidera seriei F, CSS Bega Timişoara, deşi a condus cu 1-0 la seturi şi a avut avantaj de şapte puncte (19-12) în setul patru pe care l-a pierdut, la limită, scor 23-25.
Start bun, finiş în genunchi

Voleibalistele de la Cetate au fost la înălţime în primul set al partidei cu CSS Bega Timişoara, disputată, în Sala Colegiului „Traian”, din Deva, în etapa secundă a competiţiei. Sportivele antrenate de Liviu Grădinaru au jucat curajos şi inteligent, câştigând setul de debut cu scorul de 25-21. CSS Bega Timişoara, lidera şi favorita la câştigarea seriei F, şi-a încordat însă muşchii şi le-a strivit pe devence în seturile doi şi trei, impunându-se fără drept de apel, cu scorurile de 25-15 şi 25-10. Setul patru a fost dramatic. Cetate a avut un avantaj consistent, scor 19-12, însă timişorencele au strâns din dinţi şi au egalat, scor 22-22. Finalul a aparţinut oaspetelor, mult mai stăpâne pe emoţiile şi jocul lor, care s-au impus cu 23-25 şi au învins cu 3-1 la seturi.

„Blasfemie” la adresa voleiului
Tânărul şi pătimaşul tehnician al devencelor, Liviu Grădinaru, era foarte supărat din cauza înfrângerii şi a atitudinii elevelor sale faţă de competiţie. „Modul în care au pierdut ele acest meci e o blasfemie la adresa voleiului. Au câştigat primul set, deşi nu mă aşteptam. Surprins de startul bun, le-am cerut să continue la fel, cu atacuri în diagonală şi servicii sigure, dar ele au făcut exact pe dos. Mi se părea că joacă de parcă au pariat pe victoria adversarelor şi caută intenţionat să piardă”, a afirmat antrenorul Liviu Grădinaru. Tehnicianul consideră că echipa deveană este deficitară la capitolul tactică şi ambiţie. „Stăm groaznic din punct de vedere tactic. Prea puţin din ce lucrăm la antrenamente reuşesc să transpună în realitate în teren. Voleiul nu e o prioritate pentru ele, dovadă că îşi găsesc deseori scuze pentru a lipsi de la antrenamente”, a spus tehnicianul.

Sunt codaşe, dar mai au şanse
În clasament, după două etape, lidere sunt CSS Bega Timişoara şi CSS Blaj, cu maximum de puncte, pe locurile trei şi patru se află CSS Ştei şi CSS Lugoj, Cetate Deva e pe cinci, iar ultima clasată este CS Hand United Arad. Chiar şi aşa, echipa deveană are încă şanse de clasare în „careul de aşi” al seriei F şi, implicit, de calificare la turneul semifinal. „Cu excepţia celor de la CSS Blaj, toate echipele sunt victime sigure în faţa formaţiei CSS Bega Timişoara, aşa că înfrângerea nu e un capăt de ţară. Avem încă şanse mari să fim pe primele patru locuri şi să ne calificăm la turneul semifinal. Important e să ajungem la un nivel de joc mai competitiv, pentru a nu ne face de râs la semifinale”, a spus Liviu Grădinaru. Programul etapei următoare, din 30 octombrie, este următorul: CSS Lugoj – CSS Ştei; CSS Bega Timişoara  – CSS Blaj; CS Hand United Arad – CSS Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura