Sport

Trei meciuri în două zile

Ciprian Marinuţ

Fotbalul revine în forţă odată cu primăvara, întrucât toate cele trei echipe hunedorene din ligile naţionale, doi şi trei, vor juca acasă, în weekend. „Mureşul” întâlneşte Unirea Alba Iulia, într-un meci de foc pentru evitarea retrogradării, FC Hunedoara are numai varianta victoriei cu Unirea Sînnicolau, iar CFR Simeria trebuie să-şi confirme pretenţiile de promovare, printr-un succes cu Poli II Timişoara.

Important, dar nu decisiv

Victorioasă la masa verde în prima etapă, datorită retragerii celor de la FC Silvania, Mureşul Deva va debuta în retur şi pe teren mâine, de la ora 11.00, pe Stadionul Cetate, într-un derby al suferinţei. Adversara devenilor este ultima clasată, Unirea Alba Iulia, fosta echipă de Liga I, care trăieşte vremuri grele. Antrenorul devenilor, Constantin Olariu, consideră că meciul e important, dar că nu va da un verdict asupra echipei care va părăsi Liga a II-a. „Indiferent de rezultat, campionatul se va juca până în ultima etapă. Avem un program dificil, deoarece vom evolua pe teren propriu cu echipele care luptă pentru promovare. Totul se poate decide însă în directele cu formaţiile aflate în aceeaşi situaţie cu noi, ameninţate de retrogradare”, a apreciat Olariu. Tehnicianul Mureşului (locul 10) crede că devenii se vor duela pentru evitarea locului 14, retrogradant, cu alte patru formaţii, respectiv Arieşul Turda (11), UTA Arad (12), ACU Arad (13) şi Unirea Alba Iulia (14).

Vor punctaj maxim

FC Hunedoara şi CFR Simeria nici nu concep să nu continue startul perfect, oferit de victoriile obţinute în deplasare în prima etapă a returului, decât cu succese în meciurile de acasă, din această etapă. CFR are un adversar incomod în partida de azi (n.r.-vineri, ora 15.00), întrucât Poli II Timişoara (locul 10) este o echipă solidă şi experimentată. Totuşi, trupa pregătită de Marius Opric are suficiente argumente şi forţă pentru a se impune. FC Hunedoara are în plan un parcurs perfect în campionat până la duelul direct cu lidera Luceafărul Oradea, decisiv pentru locul întâi. Astfel, alb-albaştrii ţintesc toate punctele puse în joc în meciul de sâmbătă, ora 15.00, cu Unirea Sînnicolau, echipă care a stat în prima etapă din retur, câştigând la masa verde meciul cu Termo Dr. T. Severin, care s-a retras.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura