Editorial

Să-l credem pe Traian Băsescu?

Ieri, pornind de la informatiile cuprinse într-un document provenit de la Ambasada Austriei, toată presa românească a explodat. lepadatu

Traian Băsescu a declarat ambasadorilor statelor UE că nu stie dacă o să mai candideze pentru un nou mandat de presedinte. Ca urmare, s-a făcut public faptul că, în această situatie, Emil Boc va fi candidatul (de rezervă) al PDL pentru functia de presedinte al României.
Toată ziua, posturile de televiziune si radio au repetat această informatie, învârtind-o pe toate părtile si tocând-o mărunt, mărunt. Dar iată că, spre seară, însusi Traian Băsescu – tocmai întors la Palatul Cotroceni din Maramures, unde a beneficiat de o nouă baie de multime – apare în direct la una din televiziuni, unde, întrebat despre această problemă, răspunde exact ca Oracolul din Delphi, adică lăsându-si loc de dus si întors.
Deci, actualul presedinte a declarat că nu a luat o decizie privind candidatura sa la un nou mandat si că el nu îi are adversari nici pe Mircea Geoană, nici pe Crin Antonescu, ci criza economică. De aceea, decizia sa va fi luată în functie de derapajul acesteia, dacă somajul ajunge la peste 10 la sută. De aceea, a spus el, la această oră, nici nu confirmă, nici nu infirmă o eventuală candidatură a sa la presedintie.
Ce a mai spus, în direct, din grădina Cotroceniului, Traian Băsescu? Că, în ultimii patru ani si jumătate, a înghitit „tone de umilinte“ si că analizează, si din acest punct de vedere, dacă mai e dispus să mai accepte o nouă candidatură. “Analizez dacă sunt dispus să mai accept cinci ani de umilinte sau nu“, a spus acesta.
Mai mult, Traian Băsescu a plusat, declarând că, după ce nu va mai fi seful statului, nu va reveni niciodată într-un partid, pentru că, după ce ai detinut acest post, rămâi „fost presedinte al României si atât“. El a spus că nimeni nu îi va scoate din cap că, după ce ai fost presedintele României, mai poti să fii si altceva.  „Rămâi «fostul presedinte al României si atât». Nici implicat în partide, nici presedinte de partid, nici ministru, nici prim-ministru, nimic în politică“, a sustinut Băsescu.

Asadar, oameni buni, acestea fiind declaratiile lui Traian Băsescu, nu putem să nu ne întrebăm: după ce ne-a păcălit de atâtea ori, după ce ne-a dovedit, nu o dată, că lucrul pe care-l declară astăzi, mâine nu mai este valabil, este, oare, cazul să-l mai credem?

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura