Actualitate

Un pensionar german a găsit în grădină un sac cu 100.000 de euro și bijuterii. Autoritățile i-au spus că poate să păstreze totul

Potrivit Codului Civil din Germania, bijuteriile și banii îi rămân celui care le-a găsit, „de­oarece proprietarul n-a putut fi identificat în șase luni”, a ex­plicat Thomas Leipold, pur­tă­torul de cuvânt al poliției din Offenbach, pen­tru publicația ger­mană Hessenschau.
Anul trecut, în noiembrie, când făcea curățenie în grădină, un pen­sionar din Hanau, landul ger­man Hessa, a găsit în gardul viu un sac de gunoi cu bijuterii, inele, co­liere sau ceasuri de buzunar, a căror valoare a fost stabilită de un expert la 20.000 de euro, și 100.000 de euro în numerar. Omul a mers imediat la poliție și a predat averea. În ciuda investigațiilor ample, an­che­tatorii nu au reușit să-l găseas­că pe proprietar. De­par­tamentele de poliție au fost alertate la nivel național, chiar și Bundesbank fiind implicată în anchetă. În aceste condiții, „după ce am făcut tot ce este posibil”, bijuteriile și banii revin găsitorului lor, a declarat Thomas Leipold, purtătorul de cuvânt al poliției din Offenbach.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura