Politica si administratie

De ce trebuie să plece acasă ministrul Energiei

Adriana Năstase

Ședința de plen a Camerei Deputaților în care se dezbătea moțiunea simplă împo­triva ministrului Energiei a fost închisă, ieri, după ce copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul, l-a luat de ceafă și de braț și i-a urlat în față că este un hoț. Virgil Popescu i-a spus lui George Simion că este un prost și a încercat să-l îndepărteze.

„Cele mai negre pagini”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este acuzat de USR că periclitează securitatea energetică a României. Ieri s-a dezbătut moțiunea depusă împotriva sa. Miercuri este ziua votului dar și ziua decisivă când vom afla dacă ministrul va fi dat jos din funcție sau nu.
USR a depus marţea trecută moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul ‘săptă­mâna viitoare’ Virgil Popescu, un pericol pen­tru securitatea energetică a României”.
Potrivit USR, ministrul Popescu „pericli­tea­ză” în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie. Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit „şansa” să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă „a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani”.
“În Camera Deputaților am dezbătut o moțiune împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, omul care a scris cele mai negre pagini din istoria recentă a municipiului Deva.
Acesta a lăsat mii de oameni la Deva în frig în plină pandemie, fără pic de remușcare.
Tot el este responsabil pentru închiderea Termocentralei Mintia și, implicit, pentru punerea pe butuci a sistemului de încălzire centralizată a municipiului Deva.
Nu în ultimul rând, prin prostul mana­ge­ment al crizei energetice soldat cu explozia facturilor la energie electrică și gaze natu­rale, Virgil Popescu îi împinge spre faliment pe devenii care abia își permit să își plătească fac­turile și închide firme care nu mai pot su­por­ta creșterile copleșitoare ale prețului la energie.
Mă bucur să constat că USR-iștii, inițiatorii moțiunii împotriva lui Virgil Popescu, au preluat idei dintr-o propunere de moțiune pe aceeași temă care le-am pus-o la dispoziție în luna septembrie a anului trecut.
Virgil Popescu trebuie schimbat din funcție înainte ca lipsa acestuia de viziune și acțiunile sale contradictorii să îi falimenteze pe români și să pună definitiv pe butuci eco­nomia românească”, a declarat deputatul Anamaria Gavrilă (foto).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura