ComunitatePolitica si administratie

Luncoiu de Jos are viceprimar nou

Magdalena Șerban

Marți după-masa, în cadrul ședinței de Consiliu Local organizată la căminul cultural din Luncoiu de Jos, a fost ales noul viceprimar al comunei. Propunerea, de altfel singura, a fost Daniel Nicolae Bota (PNL) care a obținut 11 voturi din 11. La întrunire au participat deputatul Vetuța Stănescu, președintele filialei judeţene Hunedoara a PNL, prefectul Călin Marian, primari, viceprimari, invitați.

Un tot unitar
Rămasă fără viceprimar încă din luna octombrie 2020, în urma plecării Ramonei Benea-Leba, administrația publică din Luncoiu de Jos a luat măsuri în acest sens. Consiliului Local numără opt reprezentanţi ai PNL, doi de la PSD şi unul de la PMP. Legat de votul politic, la alegerile din 2020, acesta a mers la PNL în cuantum de 67 la sută pentru consiliul local și 80 la sută pen­tru primar. Însă, acum era nevoie ca echipa să fie întregită. “Cetățenii şi-au investit toate speranţele în mine, iar asta mă obligă să realizez şi mai multe ca în anii prece­denți. Dar e cam greu fără viceprimar. Noul ales a ocupat poziția de consilier local din 2008 încoace, de când sunt și eu la cârma co­munității. Este un om al locului și ne do­rim să facem front comun pentru a duce la materializare ceea ce am plănuit în materie de dezvoltare și modernizare a satelor aparținătoare (…) Reprezentăm peste 1.700 de locuitori și trebuie să ne orientăm spre tot ceea ce e mai bun pentru ei. Le mulţumesc consilierilor pentru alegerea exprimată prin vot şi aş vrea să cred că numai prin unitate vom putea rezolva pro­blemele cotidiene cu care lumea se con­fruntă şi pe care ni le semnalează. Am o dorință pe care o transmit sub formă de rugăciune: Doamne, ocroteşte Luncoiu de Jos!”, a afirmat primarul Călin Dud.

Experiență administrativă
„Felicit noul viceprimar pentru onoranta func­ție în care a fost învestit. Conform Co­dului Administrativ, atunci când consideră că este nevoie, un prefect poate să par­ti­cipe la ședințele de consiliu, datorită fap­tului că noi verificăm legalitatea tuturor hotărârilor și dispozițiilor adoptate de consiliile locale și județene. Este o pro­vocare, dar cu siguranță va face echipă bună cu domnul primar și cu colegii din CL. Ne dorim ca tot ceea ce se intreprinde să fie în spiritul legii. Dacă ne vom revedea peste un an, de exemplu, sunt convins că vom constata că există progres la nivel de comună. Sănătate, putere de muncă și succes”, a fost îndemnul lansat în cadrul ședinței de către prefectul Călin Marian. La rândul său, deputatul Vetuța Stănescu a adus gânduri bune și a încurajat noua formulă administrativă, asigurând-o de toată susținerea sa. “Sunt omul căruia îi plac lucrurile ambițioase și vreau să vă asi­gur că ne vom îmbunătăți constant modul de lucru (…) Bunele mele intenții s-au văzut pe parcursul celor 13 ani în care am fost alături de primarul Călin Dud, performând și câștigând împreună. Ne vom focusa pe ccea ce înseamnă lucrul bine făcut. Aștept din partea d-voastră interacțiune și idei pe care să le dezbatem împreună pentru a avea rezultate pe măsură”, a arătat vice­pri­marul Daniel Nicolae Bota.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura