Comunitate

Copii din Republica Moldova, în tabără la noi

Un număr de 30 de copii şi învăţători din Republica Moldova s-au aflat, timp de cinci zile, într-o tabără ce a fost organizată în lo­ca­litatea Vaţa de Jos, prilej cu care au pu­tut vizita mai multe obiective turistice şi is­torice din judeţ, cum ar fi cetăţile dacice din Munţii Orăştiei sau Castelul Corvinilor.
„În cele cinci zile de vacanţă în Ţara Za­ran­dului, copiii au participat la competiţii spor­tive şi au vizitat o parte a obiectivelor turistice hunedorene: cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, Muzeul Aurului din Brad, Cetatea Devei, Castelul Corvinilor din Hu­nedoara şi Expoziţia ‘Zestrea Apusenilor’, amenajată în comuna Vaţa de Jos”, a informat Prefectura Hunedoara.
Copiii şi dascălii lor locuiesc în Rădeni, Co­dreanca şi Grebleşti, comune de peste Prut înfrăţite cu localităţi din nordul judeţului Hu­nedoara.
Vineri, în ultima zi a şederii lor în România, aceştia s-au întâlnit cu prefectul judeţului Hu­nedoara, Călin Marian, însoţit de di­rec­torul general în Ministerul Afacerilor In­terne, Teodor Iulian Gheorghe, prilej cu care micuţii le-au prezentat gazdelor un spectacol de poezie.
În luna august, mai mulţi copii şi cadre didactice din comunele Vaţa de Jos, Criş­cior şi Luncoiu de Jos vor pleca în tabără în comuna Rădeni, din Republica Moldova. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura