Actualitate

BAROUL HUNEDOARA – DREPT LA REPLICĂ

CĂTRE MESAGERUL HUNEDOREAN
În atenţia domnului Director Mircea LEPĂDATU
În atenţia doamnei Redactor şef Sorina POPA

Ca urmare a articolului apărut la data de 17 martie 2020 în publicaţia MESAGERUL HUNEDOREAN, intitulat „Pompiliu Bota notifică CSA Steaua să nu mai utilizeze marca Steaua Bucureşti“, BAROUL HUNEDOARA, reprezentat de Decanul Baroului Hunedoara, domnul avocat Cosmin Roncioiu, vă solicită să ne acordaţi Dreptul la Replică şi să dispuneţi publicarea acestuia în aceleaşi condiţii grafice, format şi pagină ca şi articolul incriminate.

D R E P T  L A  R E P L I C Ă

BAROUL HUNEDOARA, reprezentat de Decanul Baroului Hunedoara, domnul avocat Cosmin Roncioiu, a luat act cu profundă nemulţumire de articolul apărut în publicaţia MESAGERUL HUNEDOREAN sub titlul „Pompiliu Bota notifică CSA Steaua să nu mai utilizeze marca Steaua Bucureşti“, în cuprinsul căruia autorul articolului afirmă: „Cunoscutul avocat hunedorean Pompiliu Bota…”, informaţie care nu corespunde adevărului, existând riscul ca şi alte publicaţii şi trusturi de presă locale sau naţionale să preia falsa informaţie pe care aţi lansat-o în mediul public.
Pentru o corectă informare, atât a dumneavoastră şi a celorlalţi reprezentanţi mass-media, cât şi a opiniei publice, vă informăm că domnul POMPILIU BOTA NU A FOST şi NU ESTE MEMBRU AL BAROULUI HUNEDOARA, motiv pentru care, pe cale de consecinţă, domnul POMPILIU BOTA NU A FOST şi NU ESTE AVOCAT!!!
În conformitate cu dispoziţiile art. 1 alin. 2 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, modificată şi republicată, unde se prevede că: „Profesia de avocat se exercită numai de avocaţii înscrişi în Tabloul Baroului din care fac parte, Barou component al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, denumită în continuare UNBR“, domnul POMPILIU BOTA NU ESTE ÎNSCRIS ÎN TABLOUL AVOCAŢILOR DIN BAROUL HUNEDOARA şi în niciun Tablou al avocaţilor al celorlalte Barouri membre ale UNBR, ceea ce conduce în mod evident la concluzia că: domnul POMPILIU BOTA NU ESTE AVOCAT!!!
Considerăm că este important pentru cititorii publicaţiei dumneavoastră să beneficieze de informaţii corecte şi conforme realităţii, iar pentru mass-media este la fel de important să nu difuzeze în spaţiul public informaţii nereale şi care pot produce confuzie în rândul opiniei publice, precum şi prejudicii grave de imagine Corpului profesional al Avocaţilor din România.
Facem precizarea că BAROUL HUNEDOARA v-a expediat la data de 06 martie 2020 un Drept la Replică tot pe acest subiect, Drept la Replică pe care publicaţia MESAGERUL HUNEDOREAN nu a catadicsit să-l publice, situaţie în care a persistat până în prezent confuzia legată de calitatea de aşa-zis „avocat“ a domnului Pompiliu Bota, confuzie care determină lipsa de credibilitate a informaţiilor pe care le oferiţi atât cititorilor publicaţiei dumneavoastră, cât şi opiniei publice.

Ne exprimăm speranţa că veţi dispune ca măcar acest al doilea Drept la Replică pe care vi-l transmitem să apară în publicaţia pe care o conduceţi. BAROUL HUNEDOARA îşi manifestă întreaga disponibilitate pentru o colaborare instituţională onestă şi transparentă cu publicaţia dumneavoastră, precum şi cu întreaga mass-media, în vederea menţinerii încrederii opiniei publice în probitatea morală şi profesionalismul avocaţilor Baroului Hunedoara.

DECANUL BAROULUI HUNEDOARA, avocat Cosmin Alin RONCIOIU

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura