Actualitate

Ce a lăsat în urmă vântul puternic de acum trei zile

Un număr de 32 de acoperişuri au fost afectate de vântul puternic şi 13 autoturisme au fost avariate de resturile de tablă sau de crengile care au căzut peste ele în municipiul Hunedoara, pe parcursul zilei de miercuri, arată ultimele date ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Pericol pentru populaţie
„Din cauza fenomenelor meteo periculoase, la nivelul municipiului Hunedoara s-au înregistrat 35 de situaţii de urgenţă, 32 de acoperişuri au fost afectate şi au fost avariate 13 autoturisme. Din fericire, nu s-au înregistrat victime“, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Cristian Morar.
În anumite momente ale zilei de miercuri, vântul a suflat cu viteze de 68-68,4 km/h, din cauza rafalelor fiind înregistrate cazuri în care tencuiala de pe clădiri s-a desprins, ramurile unor copaci s-au rupt, iar unele acoperişuri de pe blocuri au fost luate pe sus.
„Pentru siguranţa cetăţenilor, pompierii au acţionat în Hunedoara chiar şi în 13 locaţii simultan pentru înlăturarea arborilor, resturilor de tencuială şi acoperişurilor căzute, ce reprezentau un pericol pentru populaţia din zonele afectate“, a menţionat reprezentantul ISU.
La faţa locului au intervenit 50 de pompieri militari cu 11 autospeciale şi două maşini tip container multirisc de la detaşamentele Hunedoara, Deva şi Orăştie.
Judeţul Hunedoara s-a aflat miercuri, până la ora 16,00, sub atenţionare cod galben de fenomene meteo imediate şi intensificări ale vântului la rafală local 55-65 km/h în zonele Deva, Simeria, Veţel, Brănişca. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura