Sport

Florentina Marincu Iuşco – o nouă performanţă la atletism

Nicolae Gavrea

La finalul săptămânii trecute, pe Stadionul Arena Transilvania din Cluj Napoca s-au desfăşurat întrecerile celei de a 64-a ediţii a Campionatelor Internaţionale “Iolanda Balaş Soter” de atletism ale României, competiţie la care au participat atleţi din 10 ţări.

Întrecerile au fost un util test de verificare pentru competitori, mulţi dintre participanţi fiind calificaţi fie la Jocurile Europene de la Minsk, care se vor desfăşura la finalul acestei luni, fie la FOTE, competiţia atletică adresată cadeţilor, programată în luna iulie.
În cea de-a doua zi a celei mai prestigioase întreceri internaţionale de atletism de pistă organizată în România, spectacolul sportiv s-a ridicat la un bun nivel tehnic iar rezultatele deosebite au fost înregistrate de organizatori. După ce îşi asigurase biletul pentru Campionatele Mondiale de la Doha în urmă cu puţin timp, Florentina Iuşco (LPS Cetate Deva, antrenor Nicolae Alexe) a reuşit, la ultima încercare în proba de săritura în lungime, o performanţă de 6,87 m cu care a făcut baremul de calificare la Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi şi-a îmbunătăţit recordul personal.
Atleta din Deva a avut şi cea mai bună performanţă a competiţiei, drept urmare a primit un bonus de 800 de euro pentru cele 1.189 de puncte înregistrate la acest concurs. În cadrul aceleiaşi probe, junioara Georgiana Timu (LPS Cetate Deva) a ocupat locul opt cu o săritură care a măsurat 5.55 m.
Două medalii de argint au fost câştigate de către Maria Claudia Florea (SCM Deva, antrenor prof. Toma Emerson), care s-a clasat pe locul al doilea în probele de 1.500 m şi la 800 m, ea având şansa de a se califica la Jocurile Mondiale Universitare.
Săritorul cu prăjina, Andrei Răzvan Deliu (legitimat la SCM Deva, antrenor prof. Florin Bucur) a cucerit o medalie de argint în proba care l-a consacrat (cu o săritură de 5.00 m), probă care a fost câştigată de turcul Sasma Ersu, cu o săritură care a măsurat 5,20 m. Antonia Irimia (legitimată la SCM Deva) s-a clasat pe locul patru la săritura în înălţime, probă câştigată de turcoaica Tutku Yilmaz Mesure, cu 4 10 m.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura