Actualitate

Capul grupării de spărgători din Lupeni, arestat preventiv

Maximilian Gânju

Un adolescent de 17 ani, din Lupeni, are la activ zeci de furturi şi a fost închis aproape un an de zile într-un centru pentru minori. De la furturi mărunte a ajuns să comită chiar şi infracţiuni grave.

Valentin Daniel Lucian H. este considerat capul unei grupări de hoţi formată din minori, toţi din municipiul Lupeni, şi a fost arestat preventiv de magistraţii Judecătoriei Petroşani pentru infracţiunea de furt calificat.
Adolescentul de 17 ani a cerut judecătorului să fie plasat în arest la domiciliu, dar solicitarea sa a fost respinsă, în condiţiile în care era judecat în alt dosar pentru fapte asemănătoare. Tânărul este acuzat că alături de trei copii a dat spargere după spargere. Au fost prinşi în flagrant, zilele trecute, chiar în timp ce încercau să comită o infracţiune de furt. Minorii forţau uşa de acces a unui magazin din Lupeni, cu intenţia de a sustrage bunuri. Poliţiştii din Lupeni au stabilit că tinerii au spart cinci autoturisme într-o singură noapte, în urma unui ”raid” în municipiul din vestul Văii Jiului.
Tupeul copiilor i-a uluit pe poliţişti. La audieri au aflat că minorii au încercat să intre peste un localnic în casă, cu intenţia de a-l jefui. S-au speriat totuşi după ce l-au văzut şi au fugit. Tinerii sunt cercetaţi acum pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat. Valentin Daniel Lucian H. a mai fost condamnat, pe când avea 15 ani, la nouă luni de detenţie într-un centru pentru minori, pentru furt şi chiar tâlhărie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura