Comunitate

Colegiul Tehnic Agricol din Geoagiu are o livadă nouă

Magdalena Şerban

Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu este mai bogat cu o livadă de vişin şi cireş, dar şi cu o plantaţie de coacăz. Fructele, catalogate bio, vor avea un regim intern de consum, fiind alocate cantinei de care dispune unitatea de învăţământ.

„Este vorba de o livadă nouă de pomi fructiferi şi o plantaţie de coacăz, înfiinţate în baza proiectului european derulat de Fundaţia Mara şi în care suntem parteneri, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Este destinat unui grup-ţintă numeros, de 776 de persoane, incluzând de la preşcolari, la elevi aflaţi la a doua şansă, părinţi şi cadre didactice. Obiectivul îl reprezintă educarea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar şi secundar de calitate a copiilor din oraşul Geoagiu. Pe lângă diverse activităţi socio-educative extracuriculare, mentorat, consiliere, asigurarea unei mese calde la prânz, rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte, transport gratuit spre grădiniţă şi domiciliu (pentru persoanele care locuiesc în alte localităţi), educaţie parentală şi instruire profesorală pentru cadrele didactice, programul mai înseamnă şi ateliere practice, cum ar fi Atelierul Suntem Harnici, în cadrul acestuia luând naştere livada. Am plantat 100 de pomi fructiferi (vişin, cireş) şi 40 de tufe de coacăz”, a declarat Octav Cismaşiu (foto), directorul adjunct al Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza”.
De altfel, instituţia mai are încă o livadă de 1.000 de meri (patru soiuri diferite), care a fost dezvoltată tot printr-un proiect, denumit „Un suflet de copil, un pom” ce a făcut parte din Programul Guvernului pentru încurajarea consumului de fructe proaspete în şcoli. Merii au intrat în fructificaţie. De asemenea, ar mai fi de luat în calcul peri, viţă de vie şi, mai nou, aluni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura