Sport

Fotbal, Liga a II-a. ACS Energeticianul – ASU Poli Timişoara 2-1(2-0)

Nicolae Gavrea

Formaţia ACS Energeticianul, care joacă partidele considerate pe teren propriu, la Petroşani, a reuşit să îşi treacă în palmares cea de a doua victorie din acest campionat.

Sâmbătă, în faţa a circa 500 de spectatori, în cadrul unei partide care a contat pentru etapa a doua din campionatul Ligii secunde, echipa ACS Energeticianul, antrenată de Cristian Dulca şi George Zima, a obţinut o nouă victorie, impunându-se cu scorul de 2-1 în faţa echipei ASU Poli Timişoara.
Încă din primele minute, gazdele au preluat controlul şi se poate afirma că prima parte a întâlnirii le-a aparţinut în totalitate, fiind şi decisivă în obţinerea victoriei. Chiar la prima fază a meciului Neagu preia balonul în careu şi şutează în blocajul defensivei timişorene, dar fără rezultat pe tabelă. În minutul 19 oaspeţii au o ocazie rarisimă: Bozian preia un balon la 25 de metri de poartă şi şutează cu stângul, sub transversală, însă pe direcţia portarului Moldovan. Rămâne 0-0, dar gazdele apasă pe acceleraţie şi forţează înscrierea golului.
În minutul 22 a fost lovitură liberă de la 25 de metri, din lateral stânga, executată de Drugă la vinclul de la colţul scurt, dar Murariu reuşeşte să respingă salvator ca şi în min. 31, când Vlăduţ Tudorache (cu o evoluţie foarte bună pe tot parcursul întâlnirii de la Petroşani) îl încearcă pe portarul din Timişoara cu un şut la 20 de metri. Va fi totuşi 1-0 pentru Energeticianul, în minutul 36: Nicoară şutează violent de la 18 metri, la semiînălţime, portarul Murariu încearcă să respingă, dar mingea ricoşează în spatele său şi intră în poartă.
În minutul următor formaţia din Petroşani va înscrie din nou, prin Stoenac, cu un şut în forţă, de la 20 de metri, în dreapta lui Murariu, care devine doar simplu spectator la această execuţie, iar gazdele intră la vestiare, după 45 de minute cu un avantaj lejer, 2-0, deşi în minutul 44 timişorenii au o răbufnire de orgoliu, dar şutul lui Schieb, de la 18 metri, în forţă, trece puţin pe lângă poartă.
În partea secundă a jocului oaspeţii au dominat ceva mai mult şi şi-au creat câteva ocazii, dar gazdele nu au lăsat garda jos. În minutul 48, Ignea execută o lovitură liberă din lateral dreapta direct pe poartă, însă Moldovan respinge. Gazdele au o nouă ocazie, în min. 51 prin Rusu, care şutează din lateral dreapta, dar Murariu reuşeşte să respingă în corner. Oaspeţii reuşesc să reducă din diferenţa de pe tabelă în minutul 64, prin Schieb, cu un şut din interiorul careului, iar în min. 67 acelaşi Schieb îl deschide pe Vidrăşan, dar preluarea acestuia de la 18 metri îl evidenţiază pe portarul gazdelor Moldovan, care reţine în doi timpi.
Echipa locală preia din nou controlul partidei, iar în minutul 71 Ninu centrează periculos de pe dreapta, în gura porţii, iar Mera respinge în corner. Oaspeţii mai au o şarjă ofensivă în minutul 76, când Bozian şutează slab, pe lângă poartă, din apropierea punctului cu var, dar scorul rămâne neschimbat. Pe final de partidă, Rusu, scăpat spre poarta timişoreană, trimite pe lângă poartă, iar Energeticianul obţine o victorie meritată şi totalizează punctaj maxim după două runde.
Energeticianul: Moldovan – Petre, Lung (cpt.), Ninu, Drugă (Ioniţă 69)– Tudorache, Stoenac (Cristea 81), Neagu, Cioiu – Nicoară (Neacşa 67), Rusu. Rezerve: Miron – Dragu, Enache, Ionică. Antrenor: Cristian Dulca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura