FlashPolitica si administratie

Transportatori din judeţ au protestat ieri împotriva unui inspector de la ISCTR. Cu autobasculantele la protest!

Sorina Popa

Mai mulţi transportatori din judeţ au organizat, ieri, un protest, nemulţumiţi că un angajat de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) – filiala Hunedoara îi sufocă cu amenzi, fără ca ei să fie vinovaţi. Ei au pus pancarte pe TIR-uri, camioane şi chiar autobuze pentru elevi, pe care au scris „Protest Stop abuzuri ISCTR Stancu Ion”.

Plângeri penale
Acţiunea a fost aprobată de Primăria Deva, la protest participând 20 de persoane şi 15 autocamioane. Transportatorii au protestat între sensurile giratorii de la Sântuhalm şi Deva City Mall, claxonând non-stop. Protestatarii susţin că Ion Stancu, de la ISCTR Hunedoara, le dă amenzi uriaşe, deşi au toate maşinile în regulă. „Acest om este un cămătar cu acte în regulă, care cere câte 100 de euro de maşină. Cine plăteşte, lasă maşinile să circule, cine nu, nu. M-a nenorocit, mi-a dat 400 de milioane de lei amenzi în două săptămâni“, a spus Alin Guran, de la SC Ravigap Tg. Jiu. „Controlul durează 10 minute, efectiv, scrie ce vrea în procesul verbal (n.r. Ion Stancu), dar nu ni se explică pentru ce suntem sancţionaţi. Constatarea durează 10 minute, dar întocmirea actelor trei ore. Noi am depus plângeri penale pe numele lui Ion Stancu, pentru că ne-a cerut mită şi pentru abuz în serviciu. Suntem nevoiţi să ne închidem firmele, nu mai putem da salariile”, susţine Carmen Mureşan, de la Auto Lili Car Cristur.

Şoferii, în şomaj
„Stancu ne vânează pe drumuri. De doi ani durează această situaţie. Am făcut tot felul de sesizări, dar degeaba. Ni se cere taxă de protecţie, dar noi nu vrem să dăm. Alte firme, probabil că dau, şi acum de la două autobasculante au ajuns să aibă 15 autobasculante. Se leagă de orice. Anulează ITP-urile maşinilor, deşi suntem la zi cu toate”, spune Dorin Jude, de la Dadis Print Transport Orăştie. „Din cauza domnului Stancu nu mai am şoferi, i-am dat în şomaj. Am primit o amendă de 500 de milioane de lei (n.r. 50.000 de lei). Am fost ameninţat de acest Stancu, care mi-a spus că mă împuşcă, dacă mai circul cu maşinile. El a abuzat de funcţia lui”, a spus Alicu Ion Zaharia, administratorul unei societăţi din Livadia. Protestatarii spun că au fost la muncă în străinătate şi au venit acasă cu bani şi i-au investit. „Şi, ce am primit în schimb: doar amenzi. Ne-au nenorocit cu aceste amenzi”, susţine un alt reprezentant al transportatorilor nemulţumiţi.
Contactat, Ion Stancu a declarat că dosarul penal pe care l-a avut în urma plângerilor penale a fost clasat şi că, pentru alte informaţii să luăm legătura cu biroul de presă. Am încercat să luăm legătura cu cineva biroul de presă al ISCTR, dar cu toate insistenţele noastre, nu am reuşit.

4 comentarii la „Transportatori din judeţ au protestat ieri împotriva unui inspector de la ISCTR. Cu autobasculantele la protest!

  • E o minciuna mare cu tot acest protest…omul lupta de unul singur impotriva acestui „stat paralel” in sectorul lui de activitate. De ce nu au spus protestatarii ca circula cu supratonaje pe masini, de ce nu au spus ca acum cateva luni in urma unul din Gorj care a participat la protest la batut pe acest inspector, de ce vorbesc pe statii soferii si se opresc din curse cand văd echipajele de la ISTCR…..PENTRU CA LE E FRICA DE CONTROL pentru ca nu sunt in ORDINE….!!!!???
    Si PREFECTUL PSD al judetului pune „botul” la protestatari…afirmand in interviuri ca nu e normal ce face inspectorul.
    Te informez domnule prefect PSD….omul lucreaza dupa anumite proceduri interne si in baza unor legi a statului….asa ca daca nu sti ce are voie un inspector ISTCR NU te ante-pronunta….cerceteaza ca poti…ai un DIRECTOR tot PSD si la filiala Hunedoara si la Bucuresti…..sau poate ai si tu ceva firme de transport ce au masinile „rosii” si va duc la mitinguri gratuit.
    OAMENI BUNI…asa manipuleaza STATUL PARALEL….acest inspector chiar isi face datoria ….TREBUIE APRECIAT si APARAT.

  • Daca este asa cum spuneti @un devevean@, de ce nu vrea sa vorbeasca acel om?

  • Cred ca Stancu nu trebuie sa vorbeasca public nimic asa cum se intreaba „observator”. Cred ca nici nu ii dau voie reglementarile interne ale ISCTR.

    Intrebare:
    Au fost contestate masurile luate de Stancu Ion? S-a solicitat anularea acestora? Inclusiv in instanta.
    Raspunsul ne va lamuri pe deplin.

    Daca Stancu e „camatar” cum se afirma, trebuie sanctionat. Afirmatia insa trebuie probata si pana atunci e un om corect, nevinovat.
    Daca transportatorii gresesc trebuie sanctionati si sanctiunea e corecta daca nu este anulata in urma contestatiei.

    Ar trebui urmate caile legale in orice varianta.

  • Asa-zisii transportatori sunt niște neamuri de manivelă, să nu spun altfel, sunt puși doar pe șmecherii si cum să faca evaziune in toate modurile. Puneti-i la punct, dom ule inspector. Succes !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura