Politica si administratie

Termocentrala Mintia nu rămâne fără apă

Adriana Năstase

O veste bună, în prag de sărbătoare. Termocentrala Mintia nu rămâne fără apă, după ce conducerea Complexului Energetic Hunedoara a ajuns la un acord cu operatorul de apă, Apa Prod.

Gaz pentru 7 zile
CEH are facturi neachitate şi penalităţi care depăşesc 700.000 de lei, motiv pentru care Apa Prod a trimis somaţii de avertisment. Şi cu alimentarea cu gaz metan erau probleme. Într-un comunicat al CEH se arată că „s-a ajuns la un acord cu furnizorul de gaz metan pentru termocentralele Mintia şi Paroşeni, pentru următoarele şapte zile, dar şi în ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă a Sucursalei Electrocentrale Deva.
Reprezentanţii CEH susţin că prin asigurarea gazului metan s-a evitat o situaţie de criză ce ar fi putut duce la oprirea activităţii termocentralelor şi implicit a producţiei de energie electrică şi agent termic pentru Deva şi Valea Jiului. „Conducerea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara a reuşit ca pentru următoarele 7 zile calendaristice să rezolve problema aprovizionării gazului metan necesar funcţionării termocentralelor. În acest fel, s-a amânat o situaţie de criză care ar fi determinat oprirea termocentralelor cu implicaţii directe în asigurarea producţiei de energie electrică şi în furnizarea agentului termic pentru încălzirea populaţiei Văii Jiului şi a municipiului Deva“, se arată în comunicat.

Reeşalonarea plăţilor
Marţi, 20 decembrie 2016 a expirat perioada în care CEH trebuia să achite o sumă, astfel încât operatorul de apă să nu închidă robinetul. „În ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă a Sucursalei Electrocentrale Deva – termocentrala Mintia, administraţia CEH a informat că a reuşit să încheie un acord pentru eşalonarea plăţilor restante către operatorul regional Apa Prod SA Deva. Apreciem în mod deosebit înţelegerea şi disponibilitatea de care a dat dovadă furnizorul serviciului de alimentare cu apă potabilă, cu care s-a semnat un grafic de eşalonare a plăţilor restante. În aceste condiţii, în perioada următoare, alimentarea cu apă potabilă a SE Deva este o certitudine“, se precizează în comunicatul CEH.
Conducerea Complexului a cerut intrarea, din nou, în insolvenţă, motivând solicitarea că, altfel nu se poate continua funcţionarea societăţii. Cererea va fi judecată în 27 decembrie 2016.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura