Actualitate

S-a urcat pe un bloc, ameninţând că se sinucide

Maximilian Gânju

Un tânăr din localitatea Petrila a pus pe jar autorităţile după ce s-a urcat pe acoperişul unui bloc cu opt etaje şi a început să ameninţe că se aruncă în gol.
Incidentul a avut loc luni seara, iar poliţiştii au reuşit să-l determine pe tânărul de 20 de ani, Şandor Mailat, să coboare de pe acoperişul imobilului, nu înainte ca unul din oamenii legii să urce la el şi să negocieze minute bune. Motivul pentru care tânărul a vrut să-şi ia viaţa este legat de o dispută în familie, acesta fiind supărat pe mama sa.
”S-a intervenit cu un echipaj şi în urma discuţiilor am reuşit să-l coborâm în siguranţă. A fost condus la sediul Poliţiei Petrila, unde a primit consiliere. Poliţistul care a intervenit îl şi cunoştea şi s-a urcat la el, iar în cele din urmă am reuşit să-l liniştim. Am avut o discuţie cu el şi i-am explicat că alţi oameni cheltuiesc milioane pentru a avea şansa de a mai trăi câteva zile”, a declarat Ovidiu Zaharie, şeful Poliţiei Petrila.
Acţiunea tânărului pare să fi fost influenţată şi de gesturile asemănătoare ale mai multor rude ale sale, toate sfârşite tragic. Tatăl acestuia s-a spânzurat la o lună de zile după ce a ispăşit o pedeapsă pentru tentativă de omor, după ce s-a destăinuit amicilor că are mustrări de conştiinţă. Bărbatul s-a spânzurat în baia locuinţei sale din localitatea Petrila şi a fost descoperit după o săptămână. Când au intrat în casă, poliţiştii l-au găsit spânzurat cu un cearceaf pe care l-a legat de niturile unui bazin de WC. Un unchi al tânărului s-a sinucis, aruncându-se în gol de pe un bloc cu opt etaje, tot din Petrila, în urmă cu câţiva ani, iar un altul, Ali Mailat, a violat o tânără din Marea Britanie şi a jefuit-o doar pentru a se întoarce în penitenciar.
Bărbatul îşi execută acum pedeapsa şi a recunoscut în faţa instanţei că a abuzat o britanică de 21 de ani într-o gară, pentru că voia să ajungă la închisoare, unde ar fi primit mâncare, adăpost şi ar fi învăţat limba engleză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura