Actualitate

Demisie la vârful sindicatului reprezentativ de la CEH

02-petre-nicaMaximilian Gânju

Liderul sindical Petre Nica (foto) a renunţat la funcţia de preşedinte al Sindicatului „Muntele“ fără a-şi motiva demisia. Culmea este că decizia vine după ce negocierile cu administraţia CEH, pentru noul CCM, au fost finalizate iar documentul adoptat.
Fostul lider de la „Muntele“ a fost ales în urmă cu trei ani în funcţie, iar sindicatul apără atât interesele minerilor, cât şi cele ale energeticienilor de la cele două termocentrale, Mintia şi Paroşeni, componente ale Complexului Energetic Hunedoara. Petre Nica spune că-şi va motiva decizia în viitor, că nu va părăsi sistemul şi nu exclude posibilitatea de a intra în politică. Acest lucru ar putea însemna că liderul sindical ţinteşte o candidatură la alegerile din decembrie a.c., mai ales că a cochetat cu ideea şi la alegerile anterioare.
Un alt lider sindical din cadrul CEH a ales să se disponibilizeze prin programul de concedieri colective derulat în această lună. Adrian Jurca a condus Sindicatul „Noroc Bun” de la EM Livezeni – Petroşani şi spune că părăseşte sistemul în condiţiile în care beneficiază de pensionare. Nu mai puţin de 830 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara vor părăsi sistemul în această toamnă prin programul de concedieri colective, aceştia intrând deja în preaviz.
În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de salariaţi, la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. CEH este în procedură de insolvenţă cu datorii de peste 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei către stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura