Actualitate

Asistenta care şi-a ucis copilul a fost pusă în libertate

Două rapoarte medico-legale se bat cap în cap cu privire la discernământul tinerei de 30 de ani care şi-a ucis nou născutul. Femeia a fost pusă în libertate, dar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara vor să afle care raport al medicilor este corect, cel în care tânăra a avut discernământ sau ultimul, în care medicii au stabilit contrariul.
Decizia de eliberare aparţine completului de judecată de la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce magistraţii au admis contestaţia formulată de Maria Arabela Şaran, mama care şi-a aruncat nou născutul la tomberon. Teribila faptă s-a petrecut în noaptea de Revelion, iar pruncul a murit îngheţat, după cum au stabilit legiştii. Asistenta a fost arestată preventiv şi Tribunalul Hunedoara a decis la finele lunii iunie, a.c., că nu poate fi eliberată. Soluţia a fost răsturnată de Curtea de Apel, totodată instanţa hotărând ca Arabela Maria Şaran, aflată în Penitenciarul Gherla, să fie pusă ”de îndată” în libertate.
”Ulterior termenului de 30 iunie 2016 a fost depus raportul medico-legal întocmit de către Laboratorul de Medicină Legală Tmişoara, în care s-a menţionat că nu are discernământ în raport cu fapta săvârşită. Noi nu am văzut acest raport medico-legal şi am aflat de el de la judecători, întrucât a fost depus ulterior datei de 30 iunie. (…) Ea a fost pusă în libertate în contextul acesta de către Curtea de Apel Alba Iulia şi având în vedere că sunt două înscrisuri medicale contradictorii, următorul pas pentru procurori este să solicite trimiterea actelor medico-legale la comisia superioară, pentru a-şi da avizul cu privire la unul dintre ele”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, instituţia care a instrumentat dosarul de omor.
Verificarea documentelor de către comisia superioară va fi cerută în luna august, la următorul termen de judecată în dosar. Cert este că soluţia pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia este definitivă, iar femeia va fi judecată în libertate până la verdictul legiştilor. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura