Actualitate

4 cărţi de dezvoltare personală emblematice pe care merită să le citeşti

Dezvoltarea personală este un subiect în trend, cel puţin în ultimele două decenii. De ce? Pentru că omul modern îşi doreşte să trăiască în armonie, să descopere fericirea şi să găsească soluţii palpabile pentru probleme existenţiale, întrebări care nu îi dau pace sau traume care continua să iasă la suprafaţă.

Este foarte bine să te preocupe acest subiect, deoarece poţi avea foarte mult de câştigat dacă lucrezi cu tine însuţi pentru a evolua şi a trece peste blocajele care te ţin pe loc.

Dacă îţi doreşti să descoperi câteva cărţi de dezvoltare personală pe care merită să le incluzi în lista ta de lectură, iată 4 titluri emblematice din categoria self-help:

„Atomic Habits” de James Clear

Obiceiurile ne definesc deseori stilul de viaţă. Felul în care alegem să ne îndeplinim task-urile, să ne ocupăm de noi, să interacţionăm cu ceilalţi, dar şi hobby-urile, rutină de dimineaţă sau de seară ori viciile ne definesc de foarte multe ori.

Este normal să îţi doreşti să scapi de anumite obiceiuri care nu îţi aduc nimic bun, precum procrastinarea sau fumatul, dar şi să îţi doreşti să îţi formezi noi obiceiuri bune, precum sportul zilnic sau consumul de hrană sănătoasă.

Atomic Habits de James Clear se număra printre acele cărţi de citit care te pot ajuta atunci când vrei să faci schimbări pozitive în viaţa ta. Autorul îşi propune să îşi înveţe cititorii cum să renunţe la obiceiurile dăunătoare şi cum să creeze noi obiceiuri sănătoase într-un mod sustenabil.

„Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle

Să trăim în prezent este esenţial pentru o viaţă împlinită. O spun autorii de cărţi self-help, psihologii, pasionaţii de spiritualitate, dar şi maeştrii yoghini. Una dintre cele mai cunoscute practici de relaxare din întreaga lume, meditaţia, are la baza chiar acest concept. Atunci când meditezi, toată atenţia ta trebuie adusă la momentul prezent, la corpul tău şi la respiraţia ta.

Chiar dacă sună simplist, să trăim în prezent nu este chiar atât de uşor. Temerile legate de viitor, regretele din trecut sau întrebările precum „ce ar fi fost dacă…?” ne îndepărtează de acest ţel, acela de a ne bucura de aici şi acum.

Puterea Prezentului de Eckhart Tolle este una dintre cele mai faimoase cărţi de citit despre spiritualitate. Autorul a devenit celebru în întreaga lume şi vândut peste 3 milioane de exemplare de la lansare şi până în prezent. Ghidul lui Eckhart Tolle este o alegere excelentă dacă îţi doreşti să trăieşti mai mult în prezent şi să descoperi bucuria şi liniştea pe care această alegere ţi-o poate aduce.

„Tu eşti muntele” de Brianna Wiest

Cu toţii avem visuri, idei şi dorinţe pentru propria dezvoltare. Este adevărat că în viaţă există o mulţime de obstacole pe care trebuie să le depăşim pentru a ajunge unde ne dorim. Totuşi, ceea ce nu multă lume ştie este că deseori obstacolul care ne reţine din a ajunge unde ne dorim suntem chiar noi.

Autosabotarea este o problemă reală cu care foarte multe persoane se confruntă. Tu eşti muntele de Brianna Wiest se număra printre acele cărţi de citit care vor să îţi ofere sfaturi cu adevărat utile, pe care le poţi aplica în viaţa de zi cu zi pentru a înceta să te autosabotezi.

„Tată Bogat, Tată Sărac” de Robert T. Kiyosaki

O carte de citit despre educaţie financiară, dezvoltare personală şi despre modul în care ne putem raporta corect la bani. Nu este niciodată prea târziu să descoperi educaţia financiară şi să îţi formezi principii sănătoase.

Tată Bogat, Tată Sărac de Robert T Kiyosaki nu este doar o carte despre bani, este o poveste despre ce înseamnă educaţia financiară, ce este bogăţia sau independenţa financiară şi cum putem aborda astfel de subiecte într-un mod sănătos şi logic.

Cărţile de dezvoltare personală te pot ajuta să descoperi lucruri noi despre tine, să găseşti soluţii pentru probleme care nu îţi dau pace sau să înveţi cum să gestionezi anumite situaţii neplăcute. Titlurile de mai sus se număra printre cele mai populare alegeri ale cititorilor din întreaga lume şi merită să le dai o şansă.